Svijet

NEPRIJATNA DOBRODOŠLICA NA LJETOVANJU Ženi u Trogiru razmazali IZMET po automobilu

Nakon Zagrepčanke kojoj su u Trogiru izmet razmazali po kvaki automobila i pokidali brisače, Dalmatinskom portalu se javio još jedan čovjek iz Solina koji je doživio istu stvar.

NEPRIJATNA DOBRODOŠLICA NA LJETOVANJU Ženi u Trogiru razmazali IZMET po automobilu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Meni su četiri stakla na lijevoj strani mog Renoa bila zamazana izmetom. Nisam to fotografisao, samo mi je bilo na umu da što prije dođem do praone i skinem to s auta – priča Solinjanin.

Automobil je parkirao na lokaciji Balančane kraj stambenih zgrada. “Reno” je na tom mjestu bio tri dana, a on misli da se to dogodilo zato što jenjegov auto nekome smetao.

Inače, tokom vikenda jedna Zagrepčanka koja je s porodicom ljetovala u Trogiru, na svom je fejsbuk profilu objavila da joj je neko kvaku na automobilu namazao izmetom i usput pokidao brisače.

I ona kaže da je auto stajao na istom mestu tri dana, a “domaćinima” je poručila: “Dragi Dalmoši, ne morate se brinuti, više nećemo trošiti novac kod vas. Bila je vanredna situacija, korona i to, vjerujte, da sam mogla bez karantina, otišla bih na Azurnu obalu ili Grčku….”.

Ona je za Večernji list ispričala da je iz Zagreba otišla u Trogir sa prijateljima na tri-četiri dana, a da su auto ostavili u srijedu u četvrti na regularnom parking mestu.

– Kada smo došli do auta u subotu našli smo ga u takvom stanju s očiglednom porukom da nismo dobrodošli. Policiji nismo prijavljivali jer nema smisla. U blizini nema nadzornih kamera, sumnjam da bi našli svjedoka, a i policija ne bi istraživala takav slučaj. Izmet smo odmah počistili, a brisače ćemo popraviti sami – ispričala je ona.