Politika

“Nešić nema znanja, vještine ni kompetencije za ministra” Čelnici SNSD Istočno Sarajevo opleli po lideru DNS

Gradski odbor SNSD u Istočnom Sarajevu nezadovoljan je predloženim kadrovskim rješenjima u Savjetu ministara BiH, posebno time da lider DNS Nenad Nešić bude postavljen na funkciju ministra bezbjednosti.

“Nešić nema znanja, vještine ni kompetencije za ministra” Čelnici SNSD Istočno Sarajevo opleli po lideru DNS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo su na današnjoj konferenciji za medije poručili čelnici GrO SNSD Istočno Sarajevo, dodajući da će o ovoj temi sutra zvanično razgovarati sa stranačkim šefom, Miloradom Dodikom.

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije o “pobuni” visokih funkcionera SNSD u Istočnom Sarajevu zbog kadrovskih rješenja vladajuće koalicije za Savjet ministara, te da je zbog toga, navodno, ugrožen izbor nove vlasti na nivou BiH, predsjednik Gradskog odbora SNSD Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić i poslanik te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Miroslav Vujičić, potvrdili su da postoje nesuglasice oko predloženih kadrova.

– Sutra imamo sastanak sa predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom. Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika, ali samo želimo da prenesemo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri. Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije – rekao je Ljubiša Ćosić.

Press konferencija Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo

Posted by Klix.ba on Monday, January 23, 2023

Mnogo konkretniji bio je Miroslav Vujičić, koji je otvoreno poručio da je Nešićeva kandidatura za ministra bezbjednosti glavni kamen spoticanja i osnovni razlog nezadovoljstva među SNSD-ovcima u Istočnom Sarajevu.

Pročitajte još

– Mi, kao Gradski odbor, nismo zadovoljni nimalo predloženim kadrovskim rješenjima u Savjetu ministara. Konkretno, smatramo da neki ljudi nemaju ni vještine, ni znanja, ni kompetencije, kao što je gospodin Nenad Nešić, da obavlja poziciju za koju je predložen. Ima stotinu razloga zašto ne treba podržati Nenada Nešića za to mjesto – poručio je Vujičić.

Inače, prema pojedinim tvrdnjama, čelnici SNSD u Istočnom Sarajevu nisu zadovoljni ni nekim drugim kadrovskim rješenjima iz Republike Srpske za novi Savjet ministara BiH. Navodno, oni smatraju da SNSD u Istočnom Sarajevu, ali i cijelom istočnom dijelu Srpske, po osnovu izbornih rezultata, zaslužuje više funkcija nakon izbora.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije