Politika

NEŠIĆ OŠTRO „SDA pod svojim skutima čuva kadrove SDS“

Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić smatra da je bruka za cijelu BiH da je u svijetu predstavljaju kadrovi poput Gordana Milinića, kojem je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković potpisala rješenje o raspoređivanju na poziciju ministar - savjetnik u Pekingu.

NEŠIĆ OŠTRO „SDA pod svojim skutima čuva kadrove SDS“
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Jasno je da SDA pod svojim skutima čuva kadrove SDS-a i posebno one što su spremni raditi na štetu Republike Srpske. Šta je to (Milinić) uradio kao direktor Agencije za strane investicije? Koju investiciju je doveo u BiH, sem što nas je brukao? – istakao je za Srnu Nešić, komentarišući što je rješenje Miliniću potpisano i pored zaključka Predsjedništva BiH da niko ne može ići u diplomatsko-konzularna predstavništva i ambasade BiH po svijetu.

Nešić je ukazao da je Milinić čovjek koji je spreman na sve da bi se dodvorio svojim sarajevskim mentorima, što najbolje govore njegove laži i klevete o srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, za koje je i Tužilaštvo BiH reklo da su samo laži i ništa više.

– Valjda je zato gospodin Milinić i nagrađen od SDA. Ovo je zaista bruka za cijelu BiH – da takvi kadrovi predstavljaju bilo koga. Možda predstavljaju Federaciju BiH, Republiku Srpsku sigurno ne – naglasio je Nešić.

Iako je i dalje na snazi zaključak Predsjedništva BiH da niko ne može ići u diplomatsko-konzularna predstavništva i ambasade BiH po svijetu, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković potpisala je Gordanu Miliniću rješenje o raspoređivanju na poziciju ministar-savjetnik u Pekingu, kao i rješenje o pripremama, saznaje Srna.

Članovi Predsjedništva BiH još u decembru donijeli su zaključak da niko ne može biti raspoređen po diplomatsko-konzularnoj mreži i ambasadama dok ne bude urađena nova sistematizacija u Ministarstvu inostranih poslova i dostavljen izvještaj o popunjenosti diplomatsko-konzularne mreže po nacionalnom rasporedu.

Turkovićeva nikada nije dostavila taj izvještaj, niti je postupila po zaključku sva tri člana Predsjedništva BiH, iako je on i dalje na snazi.

Milinić je kao kadar SDS-a do kraja maja ove godine obavljao funkciju direktora Agencije za promociju stranih investicija.