Politika

Nešić pozvao Tegeltiju da pokrene postupak za smjenu Turkovićeve "Vrijeđala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj"

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je danas predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da odmah pokrene postupak za smjenu ministarke inostranih poslova Bisere Turković zbog njene jučerašnje izjave kojom je na najradosniji pravoslavni praznik – Vaskrs - prijetila, vrijeđala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj.

Nešić pozvao Tegeltiju da pokrene postupak za smjenu Turkovićeve "Vrijeđala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nešić ističe da je čitav mandat Turkovićeve obilježen skandalima, neradom i blokadama.

– Blokirala je formiranje radne grupe za Trgovsku goru, blokira uvođenje prelevmana na meso i zaštitu domaće proizvodnje, blokirala je nabavku vakcina iz Rusije, dočekivala je respiratore namijenjene Crnoj Gori, omalovažavala donaciju vakcina Srbije, potpuno eliminisala Srbe sa rukovodećih pozicija u Ministarstvu kojim rukovodi itd. Sada nam na Vaskrs šalje ratne pokliče po uzoru na svog partijskog šefa Bakira Izetbegovića i poručuje da je zločin na 42 vojnika JNA koja su napuštala Sarajevo i ranjavanje njih 71 herojstvo koje treba biti uzor u nekakvoj ‘odbrani institucija BiH’ –  navodi Nešić.

Pročitajte još

On ističe da niko ne ruši institucije BiH kao Turkovićeva koja će ostati upamćena i po tome da je, u stilu Marije Antoanete, umjesto vakcina građanima ponudila urme.

– Zato pozivam predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju i da prestane tolerisati ovakvo ponašanje i pokrene postupak za smjenu ministarke Turković. Ukoliko to ne urade odmah, biće jasno da su u simbiozi sa SDA i Izetbegovićem, te da nisu ništa drugo do njegovi poslušnici i marionete – istakao Nešić.

Podsjećamo, ministarka Turković juče je masakr nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj nazvala ”najvažnijom pobjedom u odbrani države” i dodala:

”Napadi na institucije države, danas drugim sredstvima, još nisu prestali. Naša je obaveza braniti ih i graditi jednakim žarom i odgovornošću kao što su to činili i naši hrabri branitelji prije 29 godina”.

Nešić ističe da je bruka i sramota da resorno Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske obilježavanje godišnjice u Dobrovoljačkoj ulici odgodila za 10. maj, umjesto da ga obilježavaju onda kad se zločin desio, ne želeći „remetiti“ sebi praznik i neradni dan.