Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NESVAKIDAŠNJA LJUBAVNA PRIČA Indijac pet mjeseci putovao biciklom do Švedske kako bi se sreo sa SVOJOM VOLJENOM

Svijet
Autor:

Foto: Twitter/PK Mahanandia

Prije nešto više od 40 godina započela je predivna ljubavna priča indijskog umjetnika i mlade žene iz Švedske.

Pradijumna Kumar Mahanandia rođen je 1949. godine u kasti, u zabačenom selu u Indiji.

Lokalni astrolog rekao je njegovim roditeljima da će se vjenčati s muzičarkom iz daleke zemlje koja posjeduje šumu i koja je rođena u znaku bika.
– Ja sam čvrsto vjerovao u to proročanstvo, a sada znam da je na ovoj planeti sve planirano – rekao je Kumar za National Geographic.

Proročanstvo se ostvarilo u decembru 1975. godine kada je Kumar počeo zarađivati kao ulični umjetnik. Plavuša Charlotte von Schedvin zamolila ga je da naslika njen portret.

– Kada je stala pored mene osjećao sam se kao da lebdim. Riječi nisu dovoljne da objasnim taj osjećaj. Oči su joj bile toliko plave, velike i duboke da sam se osjećao kao da gleda kroz mene – ispričao je.

Šarlote se još nekoliko puta vratila po nove portrete, a Kumar joj je jednog dana rekao: “Bićeš moja žena. Takva nam je sudbina”.

Šarlote je tada imala 19 godina, ali odlučila mu je dati priliku. Proveli su zajedno nekoliko sedmica, a za to vrijeme Kumar je saznao da je Šarlote rođena u znaku bika, da svira frulu i da je vlasnica šume.

No, Šarlote se morala vratiti u Švedsku. Ipak, njihova priča nije tu završila. Godinu poslije toga Kumar je prodao sve što je imao, kupio bicikl i prešao 9.700 km od Indije do Švedske. U braku su više od 40 godina žive skupa, imaju dvoje djece i vole se više nego ikad.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO