Svijet

NESVAKIDAŠNJA ZABUNA Penzionerka se vratila kući devet dana nakon sahrane

Španjolka za koju je porodica vjerovala da je umrla od korona virusa iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena, prenijeli su lokalni mediji.

NESVAKIDAŠNJA ZABUNA Penzionerka se vratila kući devet dana nakon sahrane
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon što je došlo do zabune oko imena, porodica 85-godišnje Rohelije Blanko obavještena je da je penzionerka umrla od kovid-19 13. januara, a njena sahrana je bila sljedećeg dana, prenosi Rojters pozivajući se na list “La Voz de Galisia”.

Zbog protokola tokom epidemije korona virusa porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.

Kada je u subotu stigla zdrava u dom za njegu u Hoveu, na sjeveru Španije, gdje takođe živio njen suprug Ramon, bio je izvan sebe, navodi list, dodajući da je umrla žena koja je djelila sobu sa Blankom.

Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za njegu, da je do greške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na KOVID-19 prebačeni u drugi dom za njegu 29. decembra na specijalizovano liječenje.

– Među premeštenim starijim ljudima bile su dvije žene kojima je dodjeljena ista soba – rekla je fondacija, navodi “La Voz de Galisia”.

Fondacija je izrazila žaljenje zbog “nesrećnog incidenta”, piše list.