Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Neutješna majka SVIREPO UBIJENOG MUŠKARCA: Molila sam ga da ne ide, imala sam LOŠ OSJEĆAJ

Hronika
Autor:

Foto: Branko Janačković/RAS Srbija

Ni dva mjeseca poslije ubistva Slavoljuba Dinića (51) iz Donje Vrežine u Nišu, još nije pronađen počinilac ovog svirepog zločina. U policiji kažu da se intenzivno radi na rasvjetljavanju slučaja, ali zasad nije poznato ko je i zbog čega na izletišu iznad Niša nasmrt pretukao, a zatim zapalio ovog nesrećnog čovjeka.

Njegova neutješna majka Ljubinka kaže za Novosti da joj ni poslije dva mjeseca ne pada na pamet šta može biti uzrok nesreće i ne prestaje da se pita kakav čovjek stoji iza ovako svirepog ubistva. Jer, ubica je Slavoljuba dva puta ubo nožem u vrat, a na kraju je pokušao i da ga zapali.

– Sve je eliminisano kao mogući uzrok ubistva, i droga i kriminal i preljuba. Neprijatelje nije imao, nikome ništa nismo dugovali. Ni pljačka nije bila motiv, jer je na sebi imao zlatni lanac, a nije diran ni novac iz njegovog džipa, koji je kasnije nađen u gradu. Moj sin je bio miran i povučen čovjek. Bio je strastveni lovac, otac dvije kćerke. Danima ne prestajem da plačem i da se pitam ko mi ubi sina. Njega ništa neće da mi vrati, ali makar mala utjeha bi mi bila da saznam ko stoji iza toga i zbog čega – pita se Ljubinka.

Slavoljub je ubijen kada je pošao da kupcu pokaže džip “suzuki samuraj”, koji je oglasio na prodaju preko interneta za 3.500 evra. Sa navodnim kupcem se dogovorio da se nađu na jednoj raskrsnici stotinak metara od njegove kuće.

Kako se nije vraćao kući, njegova majka pozvala je rođake da ga traže i sve prijavila policiji. Slavoljubovo tijelo pronašao je rođak na izletištu Dabilo na Kameničkom visu.

– U autu mog sina pronađene su naočare koje nisu njegove. Policija sumnja da su podmetnute kako bi se zametnuli tragovi. Vjerujem da je ovo bilo djelo profesionalca, ali koji je njegov motiv, ne mogu ni da naslutim – kaže Ljubinka.

– Taj čovjek ga je zvao tri puta, bio je veoma uporan da kupi taj auto. Policija je saznala sa kog broja je poziv stigao, ali kartica je uništena i više nije u funkciji. Molila sam sina da ne ide, imala sam neki loš predosjećaj. Nije me poslušao, rekao je: “Pobogu mama, pa šta mi mogu”. I eto, mogli su.

Patika, nož i naočare…

– Slavoljub je ubijen u džipu gdje je ostala i jedna njegova patika, nož koji nije njegov i naočare, koje takođe nisu njegove, a za koje sam mislila da su bile crvene, a one su u stvari bile krvave. Najvjerovatnije su ga usmrtili sa više udaraca. Najviše ih je dobio u glavu. Motkama ili nekim tupim predmetom su ga udarali, a nakon što su ga ubili, bacili su ga u travu – govori Ljubinka kroz suze.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO