Svijet

Nevjerovatna priča iz Italije: Kako je deka iz čiste dosade i uživanja u vožnji varao sistem

Italijanske medije privukla je priča o osamdesetogodišnjem Italijanu koji rizikuje da protiv njega bude pokrenut sudski postupak zbog izbjegavanja plaćanja putarine u iznosu od nevjerovatnih 4.000 evra.

penzioner
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Naime, list Korire dela Sera objavio je priču o Italijanu pod nadimkom “Nono Sprint” koji je izbjegavao plaćanje putarina koristeći tehniku koju Italijani često koriste u prevozu podzemnom željeznicom.

– U svom Fiatu, čovjek, čije je pravo ime Mario, putovao je italijanskim autoputevima dvije godine, a da za to nije platio nijedan evro tvrdeći da su troškovi preskupi i da se ne isplati dati novac za lošu uslugu – navodi list.

Naime, on je izbjegavao plaćanja tako što je tokom vožnje vozio blizu vozila koje se nalazilo ispred njega i to trakom koja je rezervisana za korisnike pripejd servisa Telepas.

Pročitajte još

Koristeći ovu metodu, Italijan je prolazio kroz naplatne rampe prije nego što bi se one spustile. Iste metode koristio je na izlazima sa autoputeva.

– Na kraju, radnici u saradnji sa policijom su ušli u trag Italijanu nakon što su povezali snimke sa videokamera. U izvještaju se navodi kako je Mario odlazio sve do Rima i Napulja svojim Fiatom – piše italijanski list.

Njegov advokat je javnosti prenio riječi svog klijenta.

– Ne plaćam autoput. To je javno dobro, ne mogu da plaćam putarinu. Cijene su previsoke za takvu uslugu – rekao je on.

Inače, 80-godišnji Italijan život provodi u staračkom domu, a na avanturu sa automobilom odlučio se, kako je naveo, iz čiste dosade, prenosi Kliks.

– Ostali stanari bi išli na spavanje u određeno vrijeme. Šta bih ja tad radio? Nisam mogao ostati unutra cijeli dan – poručio je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije