Magazin

VJEROVALI ILI NE Turisti dodatno naplatili u restoranu što su mu prepolovili sendvič

Turista u prestižnom italijanskom regionu jezera Komo, bio je iznenađen nakon što je primjetio na svom računu da mu je naplaćeno dodatnih dva evra u restoranu, zato što je sendvič presjekao na pola.

Sendvič
FOTO: KIMMO BRANDT/EPA

Neimenovani čovjek, koji je došao u posjetu iz obližnjeg Milana, naručio je vegetarijanski sendvič sa pomfritom, u baru na sjevernom dijelu jezera, podijelio ga s prijateljem i platio račun bez prigovora, ali je kasnije na Tripadvajzeru objavio negativnu recenziju, prenio je Njujork Post.

Pročitajte još

Vlasnica Kristina Bijaki rekla je za italijanski list La Republika da „dodatni zahtjevi koštaju“.

– Morali smo da koristimo dva tanjira umjesto jednog i vrijeme za pranje je udvostručeno, a tu su zatim i dva podmetača. Nije to bio jednostavan tostirani sendvič, unutra je bio i pomfrit. Trebalo nam je vremena da ga presiječemo na dva dijela – rekla je vlasnica, piše Nova.

Napomenula je da se mušterija nije žalila, niti dovodila u pitanje naplatu. Takva praksa nije neuobičajena u skupim gradovima i popularnim turističkim destinacijama u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje štedljive osobe, kao i one sa malim apetitom, ponekad dobijaju da plate naknadu za dijeljenje, kako bi restoran nadoknadio nižu vrijednost računa za stolom. Neki njujorški restorani čak zabranjuju praksu dijeljenja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije