Hronika

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Komšije prolazile pored tijela motoriste ne znajući da je to njihov Ivan

Ivan je bio divan mladić, imao je brata blizanca i djevojku s kojom je bio godinama.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Komšije prolazile pored tijela motoriste ne znajući da je to njihov Ivan
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Nikad ni sa kim nije imao konflikt, živio je s roditeljima i bratom i pomagao ih. Nedavno je kupio motor, a ovo je prvi put da je sa njim imao neki incident.

Ovim riječima prijatelji i poznanici opisuju Ivana S. (25) iz Sefkerina, koji je juče poginuo na Pupinovom mostu u Zemunu prilikom pada s motora.

Prema priči očevidaca, mladić je vozio motor marke “kavasaki” iz pravca Zemuna ka Borči i najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine sletio s puta i udario u banderu. Mještani Sefkerina očajni su zbog ove tragedije i šokirani jer je veliki broj njih prolazio pored mjesta nesreće ne znajući da na putu počiva tijelo njihovog komšije. To je bio dečko koji ni sa kim nikada nije imao sukobe, uvijek je bio dobar sa svima. Stalno smo ga viđali s djevojkom i bratom pošto su uglavnom zajedno izlazili i družili se – rekao je Ivanov poznanik.

Ivan je u Sefkerinu živio s roditeljima i bratom, a prema priči poznanika, nije se libio nijednog posla, pa je tako često pomagao svojima oko poljoprivrede. Motor je nedavno kupio i, koliko znamo, do sada nije imao nijedan incident s njim. Viđali smo često njega i djevojku na motoru, uvijek pod punom zaštitnom opremom. Stvarno rijetko dobar mladić, ne može se za njega reći nijedna ružna riječ – kaže poznanik.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Gdje se tog dana Ivan uputio, niko sa sigurnošću ne može da kaže. Pojedini vjeruju da se vraćao s posla pošto je bio sam na motoru. Kako li je sada njegovom bratu blizancu, oni su bili baš povezani i nerazdvojni, sve su radili zajedno… Zamislite kako je njegovim roditeljima, danas te ima, sutra te nema… Niko nije slutio da ovo može da se desi, mnogo dobra porodica i strašno je ovo što ih je snašlo – pričaju komšije iz Sefkerina.

Tijelo nastradalog Ivana sada se nalazi na obdukciji i trenutno se testira na koronu, rekli su za Blic Ivanovi poznanici, tako da je datum sahrane još nepoznat.

Kako se juče moglo vidjeti na mjestu nesreće, motor koji je vozio mladić prepolovljen je na dva dijela od siline udarca, a jezive scene krvi po putu ostale su nakon tragedije. Hitna pomoć i policija stigli su veoma brzo, međutim nesrećnom mladiću nije bilo spasa.