Hronika

Nije imao vozačku dozvolu: Automobil koji je udario dvije djevojke u Sarajevu vozio je maloljetnik

Automobil “BMW” koji je danas u sarajevskom naselju Hrasno udario dvije djevojke, vozio je maloljetnik (17), što znači da nije imao vozačku dozvolu.

Nije imao vozačku dozvolu: Automobil koji je udario dvije djevojke u Sarajevu vozio je maloljetnik
FOTO: SRPSKAINFO

Prema saznanjima, on je priznao policiji da je bio za volanom automobila koji je u vlasništvu njegove majke.

Policija na mjestu događaja provodi uviđaj i ispitala je veći broj svjedoka. Uviđaj i dalje traje a prikupljaju se svi dokazi.

Podsjetimo, u Hrasnom je danas u 18:55 došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene dvije djevojke. Nesreća se dogodila u ulici Topal Osman-paše kod slastičarne Palma.

Pročitajte još

Na mjesto nesreće upućena je policijska patrola i vozilo hitne pomoći, a djevojke su prebačene na KCUS radi ukazivanja pomoći. Nezvanično, jedna je zadobila teže, a druga lakše povrede, prenosi Klix.

Na fotografijama se vidi da je automobil “BMW” završio na zelenoj površini. Svjedoci nesreće javljaju da su djevojke povrijeđene kada je automobil ulazio na parking velikom brzinom.

Jedna od svjedokinja je opisala kako se sve desilo. Bila sam tu preko puta kada se nesreća dogodila. Ovo vozilo koje je sada u travnjaku išlo je velikom brzinom bez kočenja. Uletio je u krivinu i udario dvije djevojke koje su bile na desnom trotoaru – rekla je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije