Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NIJE SE BAŠ SNAŠAO Džonson na UDARU KRITIKA zbog fotografije bolesnog dječaka

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Britanski premijer Boris Džonson našao se danas na udaru kritika zbog svog odgovora kada mu je prikazana fotografija bolesnog djeteta kako leži na podu u bolnici uoči izbor, 12. decembra.

Tokom današnjeg intervjua, novinar ITV više puta je pokušao da Džonsonu pokaže fotografiju na svom telefonu četvorogodišnjeg dječaka koji leži na gomili kaputa u bolnici, koji je prikazan na naslovnoj stranici dnevnika Miror, koji podržava laburiste, prenio je Rojters.

List navodi da je dječak za koga se sumnjalo da ima upalu pluća morao da bude liječen na podu jer nije bilo kreveta.

Džonson je u početku izbjegavao da pogleda u telefon i umjesto toga počeo je da iznosi svoje investicione planove za Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) i takođe, rekao da nije imao šansu da vidi fotografiju.

Novinar je rekao da je Džonson potom uzeo njegov telefon i ubacio ga u džep.

Kada ga je ponovo pitao za fotografiju, Džonson je izvadio telefon, pogledao ga i rekao: “To je užasna, užasna fotografija”.

On je rekao da se izvinjava porodici i svima onima koji imaju užasna iskustva u NHS, ali da je ono što rade podrška NHS.

– Sve u svemu, mislim da pacijenati u NHS imaju mnogo, mnogo bolje iskustvo od ovog jadnog djeteta – dodao je prije nego što je rekao: “Žao mi je što sam vam uzeo telefon”.

Opozicione stranke brzo su podijelile snimke na društvenim mrežama, rekavši da to pokazuje da se Džonson ne brine za pacijente.

Politicka urednica BBC Laura Kunsberg napisala je na svom Tviter nalogu da je ministar za zdravlje Met Henkok poslat u bolnicu u Lidsu gdje je fotografisan dječak.

Dočekala ga je grupa laburističkih aktivista koji su protestovali, a jedan od njih je udario njegovog savjetnika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO