Politika

“Nije u cirkusu” Dodik se obrušio na Heleza, nazvao ga politički neuračunljivim i beskičmenjakom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Savjetu ministara imamo politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati. Javnost treba da zna da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, “trojka” daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

Prema njegovim riječima, da predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković i predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić imaju imalo obraza i političke odgovornosti i da stvarno žele dobro BiH, kako to tvrde, sami bi povukli Heleza.

Pročitajte još

-Svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju – ukazao je Dodik.

Ne bi čudilo, istakao je Dodik, ni da im je okupljanje “trojkaškog ansambla” u Banjaluci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji BiH i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore.

Predsjednik Srpske je naglasio da je izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da bez Republike Srpske nema nikakvog NATO puta izazvala pravi potres u FBiH, pa zato i dolaze svi ovi napadi, plasiranje laži i njihovo sramoćenje u Banjaluci.

-Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu da bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora da se odgovara. Šta govoriti o navodima čovjeka čije tvrdnje jedino podržavaju albanski plaćenici Ališa Kerns i Nenad Čanak – naveo je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije