Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NIKAD NIJE VOZIO PIJAN, A UBIO GA PIJANAC” Bolan oproštaj od Srbina stradalog u SAD

Hronika
Autor:

Foto: Facebook, privatna arhiva/RAS Srbija

– Kako može ovako lijepa, mirna i dobra duša da napusti svijet… sa 27 godina. Da može ovakav divan osmijeh i ove srećne okice neki degen zatvoriti zauvijek sa svojim budalaštinama. Bog je uzeo mog Boleta, odveo ga na onaj svijet. On ne pati, ali mi smo tek počeli.

Ovo je samo jedna u moru poruka koje prijatelji pokojnog Marka Boškovića (27) ostavljaju na društvenim mrežama nakon stravične nesreće u kojoj je poginuo u noći između subote i nedjelje u Klarendon Hilsu u Ilinoisu. U istom sudaru povrijeđeno je još dvoje Srba, David i Momčilo Grujić iz, a od posljedice povreda u bolnici je izdahnula i Momina djevojka, Laura Uribe (26).

– U kolima su bili Marko, David, naš Moma i njegova djevojka Laura. David je prošao sa lakim povredama, Laura i Marko su poginuli, a Moma ima ozbiljnu povredu vrata zbog koje ga sada drže u vještačkoj komi. Zato je na sajtu Go found me pokrenuta akcija prikupljanja novca i bilo bi dobro da svako ko može učestvuje iznosom koji je spreman da izdvoji – objašnjava jedan Momin prijatelj.

On još objašnjava da je Momina majka nedavno bila u Čikagu da ga posjeti i da niko nije mogao ni da nasluti da će doći do ovako stravične nesreće.

O tome koliko su ovi mladi ljudi bili voljeni, govori i lavina oproštajnih poruka koja je preplavila društvene mreže. Dok jedni ne mogu da vjeruju da je pijani vozač naletio na njihov automobil i unesrećio četiri porodice, drugi mole sve ljude dobre volje da učestvuju u donacijama kako bi se Markovo tijelo dopremilo u Srbiju, a Momi pomoglo oko troškova liječenja koji će tek uslijediti.

– Bole se nikad nije ku**io. Nikad nije bacao pare. Vozio je “džetu” dok su svi ostali vozali “audije”, “mečke”, pi**e materine. Nikad ga nisam vidjela pijanog. Većinu puta je vozao pijane kući iz kafane da izbjegnu nesreću. I onda njega neka pijani budala ubije. Ne kontam. Kako? Zašto? – pita se potresena Boškovićeva drugarica.

Uprkos tome što je pazio na svoje najbliže ali i druge učesnike u saobraćaju, Marko Bošković, inače iz Obrenovca, stradao je nepažnjom jedne pijanice. Huan Rodeo Kruz (25) je kobne večeri, vozeći mortus pijan suprotnom stranom puta, izazvao čeoni sudar.

– Policajci su ispričali da su mu kola bila puna konzervi od piva, što načetih, što nenačetih. I da je imao bocu alkohola uz sebe. Novine ovdje pišu da je izgledao užasno, da je bio pijan kao letva i da se navodno traži zbog neke pljačke od ranije. Ali, to ništa više nije važno. Boleta ništa ne može da vrati – priča jedna Boškovićeva poznanica i dodaje da će Markovoj i Mominoj porodici biti od velikog značaja da doniraju novac putem sajta Go Found Me.

Inače, u automobilu kojim je upravljao Marko bio je i njegov i Momin prijatelj David K. iz Nove Pazove, koji je prošao sa lakšim povredama i on je pušten na kućno liječenje.

Pijani vozač koji je izazvao nesreću odmah je uhapšen ali, pošto je i on zadobio povrede, najprije je prevezen u bolnicu a zatim u pritvor. Kazna na koju bi mogao biti osuđen je 28 godina zatvora.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO