Magazin

Nikada se ne bi sjetili: Ova tečnost eliminiše sve neprijatne mirise iz veš mašine

Da li ste slučajno ostavili mašinu za pranje veša zatvorenu? Neprijatan miris koji dolazi iz bubnja može preći na svježe opranu odjeću.

čišćenje mašine za pranje veša
FOTO: SRPSKAINFO

Čak i pravilno korišćena mašina za pranje veša treba našu podršku i malo osveženja s vremena na vrijeme.

Obična vodica za ispiranje usta dobro dođe. Neverovatno je kako odlično funkcioniše!

Pročitajte još

Mašinu za veš koristimo skoro svaki dan, ali rijetko razmišljamo o čišćenju. Često vjerujemo da, pošto uređaj pere naše stvari, istovremeno se i čisti. Nažalost, to ne funkcioniše tako. Vlaga, prljavština i sediment su odlično okruženje za rast bakterija, plijesni ili gljivica koje izazivaju neprijatne mirise. Ostaci deterdženta koji koristite za pranje takođe se nakupljaju u mašini, piše Krstarica.

Zbog toga treba redovno čistiti mašinu za pranje veša. Zahvaljujući tome izbjeći ćete mnoge neprijatnosti i bićete sigurni da je vaš veš zaista čist i higijenski.

Sipajte pola šolje vode za ispiranje usta u mašinu za pranje veša, u odjeljak za deterdžent ili tečni deterdžent. Zatim pokrenite uređaj na tzv brzi ili ekspresni program. Dovoljan je ciklus od 15-30 minuta. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, tečnost će ubiti mikrobe koji se razvijaju u udubljenjima mašine za pranje veša. Takođe će pomoći da se uklone druge nečistoće koje su preostale u bubnju i cijevima – na primjer, sedimenti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije