Banjaluka

Niko drugi nije htio da komentariše ovo pitanje: Dodik prokomentarisao trenutnu situaciju u najvećem gradu Srpske

Banjaluka nije slučaj koji treba da rješavaju republički organi, poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a, odgovarajući na pitanje "kako planira riješiti trenutnu situaciju u Banjaluci i sukob gradonačelnika Draška Stanivukovića sa odbornicima vladajuće većine"?

Milorad Dodik
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Dodik je rekao da u Banjaluci postoje nadležne gradske institucije koje rješavaju sva pitanja, ne želeći tako da priču prebacuje na republički nivo.

Pročitajte još

Niko od drugih predstavnika vladajuće većine, a koji su juče prisustvovali zajedničkom sastanku u Palati Republike, i koji imaju svoje odbornike u Banjaluci, nije želio da komentariše ovo pitanje.

Podsjetimo, Grad Banjaluka mogao bi upasti u velike finansijske probleme ukoliko se gradonačelnik Draško Stanivuković i vladajuća većina ne dogovore oko određenih pitanja.

Sporno je, prije svega, što nije usvojen rebalans budžeta za 2023. godinu, zbog čega su upitne isplate plata i pomoći za više hiljada radnika i porodica, a već nekoliko dana na ulicama Banjaluke organizovani su protesti poljoprivrednika te porodica kojima kasni isplata naknade za tuđu njegu i pomoć, pišu Nezavisne.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu