Banjaluka

Ninković ne može u kabinet "Pozvali smo policiju jer su unutra pečati i dokumentacija koji mogu biti zloupotrijebljeni"

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da jutros nije mogao ući u kabinet u Gradskoj upravi jer su promijenjene brave, te da je obavijestio policiju koja trenutno vrši uviđaj.

Ljubo Ninković
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Brave su promijenjene i na dvije kancelarije stručne službe Skupštine grada i saradnici nisu mogli da uđu. Pozvali smo policiju, jer unutra su pečati i ostala dokumentacija i bojimo se da u toku noći ili danas sve što izađe iz tih kancelarija i bude pečatirano pečatom Skupštine, znači da je zloupotrijebljeno – rekao je Ninković, te dodao da su on i njegovi saradnici trenutno spriječeni da obavljaju svoj posao.

Ninković je istakao da je od saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića tražio da mu se dostavi pisana naredba o novonastaloj situaciji, kao i da sve što se trenutno dešava izvršeno po usmenom zahtjevu.

Prema njegovim riječima, zaposleni iz Službe za zajedničke poslove Gradske uprave mijenjali su brave na kabinetu predsjednika Skupštine grada u trenutku kada je policija vršila uviđaj.

– To su zaposleni ljudi koji su dobili nalog. Oni rade svoj posao i ja im ne zamjeram ništa, a od koga su dobili nalog, ne možemo još da potvrdimo, jer je riječ o usmenoj naredbi –  pojasnio je Ninković.

Pročitajte još

On kaže da je potrebno da dobije pisanu verziju, kako bi znao šta da radi sa 15 zaposlenih iz stručne službe, njihovim stvarima, dokumentacijom, arhivom i pečatima.

– Kada sam preuzimao dužnost od prethodnog predsjednika Skupštine grada napravljen je zapisnik o primopredaji i sve se zna šta sam preuzeo. Šta će se desiti sa tim stvarima ako ih neko otuđi, ko će odgovarati? – upitao je Ninković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković juče je na protestima ispred Gradske uprave saopštio da će zbog, kako je rekao, nerada Skupštine grada, rukovodstvu i odbornicima biti uskraćene plate.

On je najavio da će Ninkovićev kabinet biti izmješten iz zgrade Gradske uprave i da će mu oduzeti službeni automobil.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije