Banjaluka

Ninković: Novim pečatom ovjerene sve odluke koje je donio gradski parlament

 Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da je u petak, 4. avgusta, dobio novi pečat gradskog parlamenta, te da je potpisao i pečatirao sve odluke koje je donio gradski parlament.

LJUBO NINKOVIĆ PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA BANJALUKA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

On je precizirao da je novi pečat dobio u skladu sa rješenjem koje je izdalo Ministarstvo lokalne uprave i samouprave Republike Srpske, te da je u ponedjeljak, 7. avgusta, završio sa ovjeravanjem i potpisivanjem odluka sa posljednje redovne i nekoliko vanrednih sjednica gradskog parlamenta koje je uputio u dalju u proceduru.

– Dobio sam nove pečate koji su numerisani drugačijim oznakama u odnosu na prethodne u slučaju zloupotrebe starih pečata u određenom vremenskom periodu možemo da ustanovimo ko je to uradio – rekao je Ninković.

Pročitajte još

On je naveo da je za sutra sazvan kolegijum Skupštine grada kako bi bio određen datum redovne sjednice gradskog parlamenta.

– Diskutovaćemo o materijalima koji su pristigli, 58 ili 59 tačaka. Moj prijedlog za redovnu sjednicu će biti 24. ili 29. avgust, ali datum će zavisiti od Kolegijuma, koji je nadležan da odredi datum sjednice Skupštine grada – rekao je Ninković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je krajem juna oduzeo kancelarije Ninkoviću uz obrazloženje da on ne radi, nakon čega je Ninković zatražio poništenje pečata Skupštine grada uz obrazloženje da su kompromitovani.

To je značilo da odluke koje usvojila Skupština grada nisu mogle biti potpisane i ovjerene do izrade novih pečata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu