Banjaluka

Ninković: Ako ne budem mogao ući u kancelariju, zakazaću sjednicu na stepenicama ispred Gradske uprave

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nastavlja sa opstrukcijama i manipuliše javnošću, a sve da bi, kako kaže, prikrio svoj cilj, a to je da zemljište Akvane preda u ruke tajkuna.

ljubo ninković predjednik skupštine grada banjaluka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Cilj nam je bio da na vanrednoj sjednici govorimo o rješenjima za Akvanu. Gradonačelnik nije dozvolio da se dođe do rješenja, jer tako ne bi mogao svojim tajkunima da ponudi zemljište – rekao je Ninković.

Ninković je rekao da će, ukoliko danas ne bude mogao da uđe u kancelariju, sjesti na stepenice ispred Gradske uprave i u 15 časova zakazati sjednicu Skupštine, kako bi dobili priliku da razmatraju pitanje rješavanja krize u Akvani.

On je naveo da će narednih dana biti razmotrena mogućnost opoziva gradonačelnika.

Pročitajte još

Podsjećamo, sinoć je održan protest ispred banjalučke Gradske uprave u organizaciji gradonačelnika. Nakon što je prije dva dana prekinuta sjednica Skupštine grada iz bezbjednosnih razloga, juče su zaključane kancelarije koje koristi skupštinsko rukovodstvo.

Ninković je rekao da su na vratima kancelarija promijenjene brave po nalogu gradonačelnika, čime je onemogućen rad ovog tijela. Stanivuković tvrdi da skupština ne želi da obavlja svoj posao, te najavljuje nastavak borbe.

Iz Akvane su saopštili da neće mogući isplaćivati plate i da su od danas bazeni u Boriku zatvoreni, piše RTRS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije