Sudbine

"NISAM MOGAO DA PROĐEM KRAJ DJEČAKA U SUZAMA" Prvi je pomogao mališanu kada su mu ukrali kupine i sada su PRAVI PRIJATELJI

Sjećate li se uplakanog dječaka Zuhdije kojem su ukrali kupine koje je prodavao pored puta u Kladnju?

"NISAM MOGAO DA PROĐEM KRAJ DJEČAKA U SUZAMA" Prvi je pomogao mališanu kada su mu ukrali kupine i sada su PRAVI PRIJATELJI
FOTO: SELMIR SLJIVIC/FACEBOOK/SCREENSHOT

Zuhdija Alić je postao simbol hrabrosti i mnogi ljudi su htjeli pomoći njemu i njegovoj porodici. Među njima je Selmir Šljivić, koji je prvi zatekao nakon krađe zatekao dječaka u suzama i pružio mu riječi podrške i novac za ukradene kupine.  

Juče je ovaj dobri čovjek ponovno posjetio porodicu Alić, ali ovoga puta nije došao sam. Sa sobom je poveo dvojicu sinova koji su sličnih godina kao i Zuhdija, piše Avaz.

Na svom Fejsbuk profilu, Šljivić je objavio fotografiju Zuhdije sa svojim sinovima. U opisu piše da je Zuhdija i formalno postao član porodice Šljivić.

Danas su moja djeca upoznali Zuhdija Alic i vele braco. Zule je formalno postao član naše porodice.Veliko hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli njemu i njegovoj porodici.

Posted by Selmir Sljivic on Thursday, September 17, 2020

Podsjećamo, Selmir Šljivić je pomogao uplakanom dječaku Zuhdiji Aliću, jer su mu nepoznati muškarci ukrali kupine koje je prodavao na cesti.

– Vidio sam da dijete plače. Lijevom ručicom je pokrio uplakane oči, a u desnoj je držao kantice sa kupinama. Glava mu je bila pognuta. Ruke su mu se tresle.Pitao sam ga koliko koštaju te kupine, a rekao je 10 KM. Dao sam mu deset maraka i zamolio sam ga da prestane plakati, zatim sam izvadio još pet maraka i dao mu. Dječak mi je ponudio kupine, rekao sam mu da ja to ne želim, samo želim da on više ne plače. Onda sam se sjetio da u autu imam još neki sok i keks, dao sam mu i to – ispričao je za Avaz ranije Šljivić.

Šljivić je na svom Fejsbuk profilu objavio ovu emotivnu priču koja je probudila mnoštvo pozitivnih reakcija. Kako nam je rekao, ni u jednom trenutku se nije premišljao da li treba da stane i pomogne dječaku jer je i sam otac.

Pročitajte još

– Ja imam dva sina. Po automatizmu sam u taj prizor i na to mjesto stavio svoje dvoje djece, kako bi se oni ponašali – kazao je tada Šljivić.

Taj prizor uplakanog i samog dječaka koji plače pokraj puta neće zaboraviti, a sigurni smo da ni Zuhdija nikada neće zaboraviti čovjeka koji mu je u tom trenutku pružio ruku spasa. I danas, mjesec dana nakon nemilog događaja, upravo iz takve situacije se izrodilo prijateljstvo dvije porodice.