Zabava

"Nisam mogla da prođem neopaženo" Konstrakta progovorila o odlascima u školu po djecu i šta joj je popularnost oduzela

Umjetnica uspijeva da dobro izbalansira porodični život i veliki broj nastupa koji se povećao nakon Evrovizije. Ona će u nedelju obradovati i posjetioce Beer Festa.

"Nisam mogla da prođem neopaženo" Konstrakta progovorila o odlascima u školu po djecu i šta joj je popularnost oduzela
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Ana Đurić Konstrakta i „Zemlja gruva“ nastupiće na Beer Festu u nedelju, a umjetnica je uveliko spremna da se dobro provede sa publikom. Iako su mnogi ljubitelji zvuka koji ona prezentuje i grupa u kojoj je, godinama unazad znali za nju, ona je ipak odlaskom na Evroviziju dobila i novu publiku.

Čini se da nakon prvog šoka kada je pobijedila na Pjesmi za Evroviziju, a onda se i dobro plasirala u Torinu, Ana navikla na medijsku pažnju i popularnost koja je eksplodirala. Konstraktu na početku razgovora pitali koja je razlika između nje i Ane Đurić.

Pročitajte još

– Ne znam. Nema razlike valjda, to sam sve ja. U različitim ulogama, kaže kroz osmijeh ali nas je to navelo da se nadovežemo pitanjem kako sada izgledaju njeni odlasci u školu po djecu i da li je omiljena među drugarima njenih mališana.

Ana ne krije da je ranije mogla da prođe neopaženo, makar što se fotografisanja tiče.

– Drugari moje djece znaju me odavno, nema tu nekih promjena. Vidim da je pjesma bila hit ove sezone, među mlađom djecom – dobila sam mnogo snimaka sa rekreativnih nastava, priredbi, putovanja…iz svih krajeva Srbije. Djeca vole da se slikaju i slobodna su da pitaju za fotografisanje, tako da gdje god ima djece, nisam mogla da prođem neopaženo. Ali to uvijek bude zabavno, ističe Konstrakta, a javnost je više puta imala priliku da vidi kako izgleda kada ona dođe u posjetu nekoj školi, a mališani izvode koreografiju “In corpore sano” i pjevaju.

Pjevačica je inače završila arhitekturu, te je ponosna majka dvoje djece: djevojčice i dječaka Lene i Nikole. Ana je od 2009. godine u braku sa arhitektom Milanom Đurićem.

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

Sada kada su se utisci nakon Torina slegli, Konstrakta kaže da je najbolja odluka koju je donijela bila ta da se prepusti i pusti da je nosi sve što joj se događa.

– Zadovoljni smo što imamo to iskustvo, iako je bilo trenutaka kada se pitaš “gdje si pošla/pošao”. Vidjeli smo najveći televizijski šou iznutra. Naučili neke stvari… Što se prepuštenosti tiče, to smatram najboljim izborom, priznaje.

Veliku pažnju izazivaju scenski kostimi za nastupe koje imaju svi članovi grupe na čelu s njom. Đurićevu smo pitali da li imaju stilistu ili sama donosi odluku šta će obući za koji nastup.

– Na Evroviziji smo imali odličnu saradnju sa Ivanom Kesić. Nakon toga nastavili smo da radimo s njom kad god je to moguće – kaže Ana koja često na društvenim mrežama kači svoje odjevne kombinacije pa se čak i našali na sopstveni račun.

FOTO: 
ANDREJ CUKIC/EPA
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Konstrakta nikada nije krila da je željela pobjedu i da Srbiju predstavlja na Evroviziji, ali da joj je popularnost smetala. Ipak, takve situacije mogu umjetnicima poslužiti kao inspiracija za neke buduće numere.

– Nastup na Evroviziji, popularnost, prisutnost u medijima je svakako iskustvo iz kojeg se svašta nauči o društvu i nije da nije inspirativno. Nisam sigurna šta je tema moje sledeće pjesme, možda to bude obična ljubavna pjesma – kroz osmijeh otkiva.

Pjevačica je mislila da će fama za njom da prestane mnogo ranije poslije Evrovizije, ali ne jenjava, piše Blic.

– Meni se čini da jenjava. Ili sam se navikla – glasnim osmijehom govori u nadi će zaista uskoro moći da vodi pređašnji život bez reflektora i paparaco objektiva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu