Zabava

"NISAM PRETUČENA" Oglasila se Selma Bajrami nakon fotografije iz bolnice na kojoj je sva u “modricama i podlivima”

Folk pjevačica Selma Bajrami oglasila se šest sati nakon što je na Instagramu objavila sliku iz jedne bolnice, na kojoj je u fokusu njeno lice sa navodnim modricama i povredama, nakon čega je nestala sa društvenih mreža.

Selma Bajrami
FOTO: SELMABAJRAMI.STAR/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Mnogi su odmah pomislili da je doživjela nasilje, ali od Selme nije bilo ni traga ni glasa, sve do sad, kad je priznala da nije pretučena, a evidentno je da je u satima poslije objave skupljala lajkove i pravila halabuku oko svog imena.

Selma Bajrami se oglasila putem lajva na Instagramu.

Pročitajte još

– Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtjeva hitnu akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopraviljvu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje svijesti, edukaciji i pružanje pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja, bilo da smo žrtve ili da smo svjedoci istog – pričala je ona, snimajući se bez ijedne modrice na licu, piše Blic.

FOTO: SELMABAJRAMI.STAR / INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: SELMABAJRAMI.STAR / INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Svjedoci smo da se svakodnevno ubije barem tri žene mjesečno. To je strašno. A koliko tek žena trpi psihičko i fizičko maltretiranje, a da to niko ne zna… Ne okrećimo glavu na drugu stranu kad budemo svjedoci bilo kog vida nasilja. Prijavimo, djelujmo i spasimo nečiji život! Ja nisam pretučena, u pitanju je slika sa snimanja spota za pjesmu koja, između ostalog, upravo govori o borbi žena sa svakakvim problemima i daje jasnu poruku da nikada ne treba da odustanemo – dodala je Selma, kojoj je, podsjetimo, nedavno zabranjen ulazak u Srbiju zbog pokazivanja simbola Velike Albanije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu