Hronika

“NISAM PRIMIJETIO DA SE DESILA NESREĆA” Pritvor vozaču autobusa zbog tragedije u kojoj je POGINUO DJEČAK (4)

Vozaču autobusa R. D. (49), koji je osumnjičen za izvršenje krivičnog djela protiv bezbjednosti u saobraćaju, određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svjedoke.

“NISAM PRIMIJETIO DA SE DESILA NESREĆA” Pritvor vozaču autobusa zbog tragedije u kojoj je POGINUO DJEČAK (4)
FOTO: MILAN ILIĆ / RAS SRBIJ

Nakon saslušanja osumnjičenog vozača autobusa u Prvomajskoj ulici u Zemunu, od strane tužilastva predloženo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, što je rješenjem Suda i određeno, piše Blic.

Pročitajte još

U svojoj odbrani koju je iznio pred tužiocem vozač je izjavio da nije primijetio da je došlo do nezgode na autobuskom stajalistu “Bosanska”, da ne zna da li se dijete povrijedilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao, da je preduzeo sve mjere po polasku sa stajališta da bi se bezbjedno uključio u saobraćaj, te da niko od putnika u autobusu nije reagovao na bilo koji način.

Podsjetimo, tragedija u kojoj je nastradao četvorogodišnji dječak dogodila se u utorak, u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada je iz za sada nepoznatih razloga autobus koji saobraća na liniji 18 pregazio mališana na stanici “Bosanska”.

Mališan je preminuo nakon što je ispao sa zadnjih vrata autobusa, jer je, kako se sumnja, vozač prebrzo zatvorio vrata i krenuo, a dječak je pao na beton i udario glavu o ivičnjak. Dječak je, kako su za Blic ispričali svjedoci, odmah izgubio svijest. Ljudi na stanici pojurili su da mu pomognu, davali mu vještačko disanje do dolaska ljekara, međutim ubrzo nakon toga podlegao je teškim povredama…