Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NISAM ZNAO DA JE PEGLA VRUĆA” Brutalno pretukao djevojku, pa plakao pred sudijom

Hronika
Autor:

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Đorđe Lacković (25) iz Klena kod Bogatića, koji je optužen za brutalno prebijanje svoje tadašnje djevojke Ivane Filipović (23), priznao je juče krivicu na glavnom pretresu u Osnovnom sudu u Novom Sadu, ali je negirao navode optužnice.

On je plačući rekao da se kaje što je tukao Ivanu i da se to sigurno ne bi desilo da može da vrati vrijeme, ali nije želio da prihvati navode optužnice kojom se tereti za krivično djelo nasilje u porodici i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Lacković je rekao da u optužnici ima dosta detalja koji nisu tačni kao što je nanošenje teških tjelesnih povreda jer kada je on nakon svađe izašao iz stana, Ivana nije imala vidljivih povreda te da, između ostalog, nije tačno da je Ivanu pekao peglom već da ju je tukao peglom za koju nije znao da je vruća.

Kako je Blic ranije izvještavao, Lacković je prema navodima optužnice osumnjičen da je 12. marta prošle godine u stanu u kome je živio sa Ivanom oštećenu šamarao, šutirao, tabureom je tukao po tijelu, čupao za kosu, vukao je po stepeništu, nožem je ubo u butinu, gazio joj prste, skakao joj po leđima dok je ležala na podu i pekao peglom po vratu i rukama.

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Iznoseći svoju verziju događaja, Lacković je izjavio da je spornog dana primio poruku sa nepoznatog profila sa pitanjem: “Zašto se tvoja djevojka pravi luda i ne vrati pare?” te da je pozvao Ivanu da je pita da li je to istina.

– Pošto sam bio na poslu, rekao sam da ću doći kombijem do zgrade u kojoj smo živjeli i ona me je sačekala ispred i rekla da je to vjerovatno neka šala sa lažnog profila. Pozvala me je gore u stan da pojedemo nešto i usput mi rekla da je njen brat pozajmljivao neke pare uz dogovor da ih ona vrati. Pozvao sam njenog brata koji mi je rekao da je Ivana uzela pare, a ne on. U međuvremenu mi je stigla još jedna poruka uz upozorenje da Ivana vrati dug sa kamatom da ne bi prošla kao Severina – prepričava Lacković.

Kaže i da se bio tada jako uzrujao i da je pozvao broj koji mu je stigao gdje mu se neki čovjek predstavio kao zelenaš koji samo hoće svoje pare i da ga ne interesuje ko će ih vratiti.

– Ivana je nasrtala na mene i pokušavala da prekine vezu tako da sam morao da izađem ispred stana kako bih mogao da pričam sa njim. Tada mi je taj meni nepoznat muškarac rekao da je od njega pozajmila pare u martu 2018. godine, kao i da je imala sa njim odnose dok je bila sa mnom u vezi i da su se snimali. Rekao mi je i da se Ivana k**va za pare i da je bila sa još nekim momcima dok je bila sa mnom u vezi – ispričao je Lacković.

Dodaje da se tada vratio u stan i sve ispričao Ivani koja je i dalje to sve negirala pa je opet pozvao nepoznatog muškarca ovoga puta uključivši spikerfon kako bi i Ivana čula njihov razgovor.

– Tada je ona zapala u neku vrstu histerije i pokušavala je da prekine vezu, a meni se srušio cijeli svijet. Bio sam jako bjesan i počeo sam da je udaram. Ona je uzela peglu sa tepiha i udarila me u grudi, a onda sam joj ja oteo peglu i počeo da je tučem. Nisam imao namjeru da je pečem jer nisam ni znao da je topla pegla. Uzeo sam muvaricu i tukao je po tijelu. Zatim sam je gurnuo i ona je udarila u radijator i zajedno sa njim pala. Stao sam joj na prste ali je nisam šutirao i skakao po njoj kao što piše u optužnici. Nakon toga sam joj rekao da se vraćam na posao i da ne želim da je vidim u stanu kada se vratim i da mora da se iseli – ispričao je Lacković.

Prema njegovim riječima, poslije izvjesnog vremena stigla mu je poruka od Ivaninog brata koja je glasila: “Da li je moguće da si je pretukao?”

– Pozvao sam ga i on mi je rekao da je u Urgentnom centru i da ne dolazim tamo. Ipak sam otišao da vidim šta se to sada desilo kada nije imala nikakve povrede kada sam izašao iz stana. Tamo me je policija privela – završio je Lacković svoje izlaganje.

Posebni svjedok

Nadležni sudija odbio je prijedlog odbrane o ukidanju pritvora Lackoviću i sljedeće ročište zakazala za 5. mart kada bi trebalo da budu saslušani svjedoci i stručni savjetnici, odnosno doktori radi utvrđivanja stepena povrede oštećene Ivane, koja je dobila status posebnog svjedoka te njeno saslušanje neće biti dostupno javnosti.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO