Društvo

Nisu bezbjedni za upotrebu: Sa tržišta povučeno 99 bicikala za djecu

 Sa tržišta BiH povučeno je 99 bicikala za djecu jer su provedena istraživanja pokazala da nisu bezbjedna, saopštila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Bicikl povučen iz prodaje
FOTO: AGENCIJA ZA NADZOR NAD TRŽIŠTEM BOSNE I HERCEGOVINE

Kako bi se utvrdilo da li bicikli za djecu ispunjavaju propisane bezbjednosne zahtjeve izvršena su laboratorijska ispitivanja sedam uzoraka, administrativna provjera uputstava za upotrebu i označavanja, te vizuelna provjera određenih bezbjednosnih karakteristika.

Laboratorijskim ispitivanjem utvrđeno je da nijedno od sedam ispitanih bicikala za djecu nije ispunjavalo bezbjednosne zahtjeve propisane standardom BAS EN ISO 8098:2015.

Završen proaktivni nadzor nad tržištem bicikala za djecuOpširnije na…

Posted by Agencija za nadzor nad tržištem BIH / Агенција за надзор над тржиштем БИХ on Monday, March 20, 2023

Pročitajte još

Kao rezultat sprovedenih aktivnosti nadzora, 99 bicikala za djecu povučeno je sa tržišta, a na 108 je izvršeno otklanjanje neusklađenosti.

Na osnovu sprovedenih aktivnosti nadzora nad tržištem može se zaključiti da stanje na tržištu BiH u pogledu bezbjednosti bicikla za djecu nije zadovoljavajuće, te će zbog toga nadzor biti ponovljen, navode iz Agencije.

Nadzor su od maja prošle do marta ove godine sprovele Agencija za nadzor nad tržištem BiH i tržišne inspekcije Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije