Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NISU NAŠLI PLIJEN, PA GA PRETUKLI DO SMRTI Srbi umiješani u ubistvo gradonačelnika u Švajcarskoj

Zabava
Autor:

Foto: Laurent Darbellay/EPA

Srpski državljanin (43), član međunarodne bande kradljivaca nakita Pink panter, koju čine mahom Srbi i ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, optužen je za brutalno ubistvo Ive Borera (77), bivšeg gradonačelnika švajcarskog grada Metzerlen, u martu 2010. godine. Osim njega, na optužnici se našao i jedan Holanđanin (40), kao i Srbin (66).

Švajcarsko tužilaštvo je poslije 10 godina uspjelo da rasvijetli ubistvo Borera, koje se dogodilo tokom provale u njegovu kuću, piše Kurir.

– U optužnici je navedeno da je pljačku gradonačelnika u penziji naručio Srbin (66) i za to angažovao svog zemljaka (43) i Holanđanina. Dvojica pljačkaša su 14. marta 2010. godine upala u kuću žrtve, pretukli ga nasmrt i pobjegli. Borera je u lokvi krvi pronašla supruga. Pretučeni političar je poslije četiri mjeseca preminuo u bolnici, a otkako je pretučen bio je u komi – prenose švajcarski mediji.

Kako navode, Srbin koji je naručio pljačku načuo je da Borer u kući ima dragocjenosti vrijedne milion evra. To su navodno bile umjetničke slike, nakit, namještaj, ali i keš.

– Pošto su dvojica pljačkaša kobnog dana provalila u Borerovu kuću, nisu našli plijen. Iznervirani, počeli su besomučno da tuku vlasnika kuće – pišu mediji.

Srbin i Holanđanin, optuženi za ubistvo, nalaze se u pritvoru u Švajcarskoj, dok se naručilac pljačke nalazi u Srbiji i njemu će se suditi u odsustvu.

– Srbin je uhapšen prošle godine, a Holanđanin 2018. godine u Njemačkoj. Poslije hapšenja izručen je švajcarskim vlastima – pišu lokalni mediji.

Bogati ulovi

Poslije hapšenja osumnjičenih, švajcarski tužilac je ustanovio da su oni bili dio bande Pink panter i da su odgovorni i za pljačke nekih zlatara i draguljarnica u toj državi.

– Optuženi dvojac je samo mjesec dana prije ubistva Borera, opljačkao zlataru i tom prilikom odneli su bogat plijen. Takođe, ima dosta pljački koje nisu riješene, a oni su označeni kao potencijalni počinioci – pišu švajcarski mediji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO