Politika

NISU USPJELI DA SE USAGLASE Raspušten cjelokupni Opštinski odbor SNSD u Modriči

Juče je raspušten cjelokupni Opštinski odbor SNSD u Modriči, potvrđeno je za Srpskainfo u toj stranci.

NISU USPJELI DA SE USAGLASE Raspušten cjelokupni Opštinski odbor SNSD u Modriči
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Danas je zvanično izvršena primopredaja pečata i predaja dužnosti novom opštinskom odboru SNSD kojem su prisustvovati i stranački funkcioneri Igor Žunić i Luka Petrović. Jučerašnjem raspuštanju cjelokupnog opštinskog odbora je prethodilo višemjesečno previranje i spekulacije oko kandidata ispred SNSD za načelnika Modriče.

Aktuelni načelnik Mladen Krekić imao je namjeru da ide u novu izbornu trku i za to je imao podršku mjesnih odbora. Međutim, iste ciljeve imala je i poslanik u NSRS Mara Milošević, a naši izvori tvrde da je za to uspjela da obezbjedi podršku vrha partije.

Kako saznajemo, na sastanku Opštinskog odbora SNSD, koji je održan 10. avgusta, struja koja je većinska i naklonjena dosadašnjem načelniku uspjela je u svom pružanju otpora protiv kandidature Mare Milošević kao kandidata za načelnika opštine izvojevati malu pobjedu tako što je za kandidata, na iznenađenje svih, izglasala kao alternativu Novku Marković, trenutnog direktora SŠC Jovan Cvijić u Modriči.

Ova svojevrsna neposlušnost modričkog SNSD nije naišla na odobravanje u samom vrhu stranke pa je cijela unutarstranačka borba kulminirala tako što je Milorad Dodik raspustio cjelokupni opštinski odbor i konačno stavio tačku na ovu sagu. U ponedjeljak ističe rok za dostavljanje imena kandidata CIK, a to će biti onaj koga odredi vrh stranke.