Gradovi

"MOJ NAČELNIK" Mara Milošević, kandidat SNSD u Modriči: Blizina buduće trase autoputa VELIKI POTENCIJAL za razvoj opštine

Opština Modriča je na gotovo istoj udaljenosti od Beograda, Zagreba, Sarajeva, a Banjaluka nam je sve bliža zbog izgradnje autoputa. Upravo takav položaj opštine predstavlja veliki potencijal, koji moramo iskoristiti i kapitalizovati za dobrobit svih građana naše opštine, ističe kandidat SNSD za načelnika Modriče Mara Milošević.

"MOJ NAČELNIK" Mara Milošević, kandidat SNSD u Modriči: Blizina buduće trase autoputa VELIKI POTENCIJAL za razvoj opštine
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Šta ćete prvo da uradite ako budete izabrani za načelnika?

Kada budem izabrana i preuzmem mandat, prvi koraci će biti usmjereni ka procedurama u vezi s donošenjem novog budžeta, jer ćemo nakon izbora, koji će se održati 15. novembra, biti u vremenskom nedostatku po tom pitanju, a budžet je najvažniji dokument koji opština mora da usvoji. Taj budžet će biti usmjeren prema privrednicima koji su poslovali u otežanim uslovima izazvanim virusom korona, ali nisu otpuštali radnike, te privrednicima koji radnicima daju iznadprosječne plate. Biće usmjeren i prema višečlanim porodicama, mladim talentima i onima koji u Modriči žele da pokrenu posao. Pored toga, želim da napravim kvalitetne resorne savjete opštine, za sve sektore koji su nam važni, od obrazovanja, preko kulture, sporta, privrede, pa do poljoprivrede. Njihova uloga biće da daju mišljenje o svim strateškim dokumentima opštine.  

Koji strateški projekti su neophodni vašoj lokalnoj zajednici?

Neophodan je jasan plan iskorištavanja svih potencijala Modriče, a prije svega mislim na blizinu trase autoputa, koja će prolaziti kroz našu opštinu i koju moramo da iskoristimo za razvoj opštine Modriča. Svaka odgovorna lokalna vlast je taj potencijal iskoristila. Moramo da napravimo poslovnu zonu u blizini isključenja s autoputa, da u njoj investitorima ponudimo različite modele saradnje, od grinfild i braunfild investiranja do javno-privatnih partnerstava, podsticaja za svakog zaposlenog radnika, do pojedinačnog zaposlenog radnika opštine, koji bi bio na usluzi investitorima 24 časa dnevno. Visoko na listi prioriteta je i projekat sveobuhvatnog stambenog zbrinjavanja mladih, kroz stanove koje će izgraditi opština. Želim da kreiramo nove socijalne programe, kao i moderne programe podsticaja u privredi. Moramo i da obnovimo dio infrastrukture, koja je takođe na listi mojih prioriteta kao buduće načelnice opštine Modriča.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Koliko je važna saradnja lokalne i republičke vlasti?

Mislim da o tome ne treba posebno govoriti, jer je ta saradnja od ogromnog značaja. Samo uz podršku republičke vlasti mogu biti realizovani veliki strateški projekti, koji dugoročno mijenjaju sliku lokalne zajednice na bolje. Zbog toga će jačanje već dobre postojeće saradnje s Vladom Republike Srpske i republičkim organima i institucijama biti obaveza naše vlasti u Modriči.

Kako vidite vašu zajednicu na kraju četvorogodišnjeg mandata?

Modriču vidim kao mjesto s više porodica, više djece, više mladih, više posla i više zadovoljnih ljudi. Modriča neće biti na prolaznom putu, nego mjesto u koje će se dolaziti i u kojem će se ostajati.

A. E.

Prihvati notifikacije