Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Njemački ministar ekonomije: “Sjeverni tok 2” potreban zbog gašenja nuklearki

Biznis
Autor:

Foto: Pavlo Palamarchuk/EPA

Gasovod “Sjeverni tok 2” je jedan od načina da Njemačka zadovolji rastuću potražnju za energijom, izjavio je danas njemački ministar ekonomije Peter Altmajer, odbacivši još jednom kritike da taj projekt povećava energetski uticaj Rusije na Berlin.

Njemačka će imati povećanu tražnju za prirodnim gasom, pošto zemlja prekida sa korišćenjem uglja i nuklearne energije, izjavio je Altmajer u intervjuu za njemački list “Bild” uoči posjete SAD, koje važe za najglasnijeg kritičara ovog projekta.

– Ne zavisimo od Rusije. Radi se o skraćivanju ruta isporuke i stvaranju novih struktura snabdjevanja- rekao je Altmajer, prenosi Raša tudej.

On je dodao da taj gasovod, kojim će se dopremati ruski gas za Evropu, ima istu svrhu kao i izgradnja novih terminala za američki tečni prirodni gas (TPG) u Njemačkoj.

Njegova izjava dolazi u trenutku nakon što je pristigla još jedna kritika na račun projekta “Sjeverni tok 2”, i to ovaj put od Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS).

Naime, komitet Parlamentarne skupštine OEBS usvojio je u nedelju rezoluciju protiv projekata “Sjeverni tok 2” i “Sjeverni tok”, označavajući ih kao “sredstva” koja bi Moskva navodno mogla da koristi u svoje političke svrhe.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO