Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NJEŽNO PRIJATELJSTVO I DALJE TRAJE” Glumica iskreno o muškarcu koji je pored nje već DECENIJU

Zabava
Autor:

Foto: Mitar Mitrović/RAS Srbija

Dama posebne ljepote i harizme, svojom pojavom i držanjem, Snežana Savić, bila je simbol ljepote u Jugoslaviji. Za njom su muškarci uzdisali, mnogi patili, a fizički izgled joj je, kako kaže, pomogao da bude prepoznatljiva.

Nikada nije igrala na kartu ljepote, ali je bila svjesna da niko ne nju ne ostaje imun. Bila je udata za reditelja Dragoslava Lazića sa kojim ima kćerku Anitu, a onda poslije razvoda nikada nijednog emotivnog partnera nije predstavila javnosti. Već skoro deceniju kraj sebe ima muškarca.

– Moram biti delikatna u ovim godinama kada me pitaju za stvari koje su intimne prirode. Mislim da je dopušteno i nama u nekim godinama da imamo nježno prijateljstvo za šetnju po proljećnoj kiši, za čaj udvoje i slično. Moje nježno prijateljstvo i dalje traje i lijepo nam je – kaže za Blic Snežana Savić.

Već godinama unazad na Javnom servisu Srbije prokazuju se reprize kultnih serija “Bolji život” i “Porodično blago”, gdje je Snežana imala zapažene i različite uloge. Igrala je zavodnicu, ali i domaćicu.

Foto: RTS/Screenshot

– Bolje se osjećam kada igram običnu ženu iz naroda. Tu mogu da se opustim, da ne razmišljam kako izgledam. Nije mi to imperativ. Ne moram po svaku cijenu da obraćam pažnju na fizički izgled. Zapravo, nikada nisam ni voljela da igram ljepotice i zavodnice. To bi mi bilo dosadno i naporno. Bojala sam se da me ne stave u fah, da ne igram cijelog života jedno te isto, fine dame ili gospođe, već različito. I to mi se posrećilo. Na svu sreću, u pozorištu imam mogućnost da igram sve što hoću – kaže Snežana.

I baš u seriji “Bolji život”, gdje je tumačila Malinu Vojvodić, imućnu zavodnicu, pokazala je atribute, a provokativne scene gdje se kupa u kadi i danas se prepričavaju.

– Nikada mi nije bilo prijatno kada bih imala scenu gdje je trebalo da se obnažim, da pokažem poprsje ili da imam ljubavnu scenu. Uvijek je postojala neka vrsta nelagode. Ali tada sam bila još mlada glumica puna predrasuda, stida i straha. Sada, sa ove distance, shvatam da je to nepotrebno i neprirodno. Glumac po difoltu mora biti oslobođen svakog stida. Njegovo tijelo je njegovo oruđe za rad. I nagost mora biti u funkciji onog što igrate. Pogledajte u svijetu velike svjetske glumce kao što je Džek Nikolson, koji je morao za potrebe filma da se skine i trči nag ulicom. To je normalna stvar – ističe Snežana koja je u “Porodičnom blagu” tumačila lik domaćice, a direktan partner joj je bio Dragan – Gaga Nikolić.

Foto: Zoran Lončarević/RAS Srbija

– Bio je veliki šmeker. Bilo je trenutaka da se toliko zasmijemo da ne možemo da snimamo. Stalno je bio spreman da se našali. Onda ga je pokojni reditelj Aleksandar Đorđević tjerao da nam u pauzi pjeva “Osam tamburaša”. Poznato je da je bio antisluhista. To bi zaista zvučalo komično kada bi on pjevao. Cijela ekipa bi se smejala, a da ne govorim o njegovim upadicama koje su bile beskrajno pune šarma. Razveseljavale su čitavu ekipu. Bio je šmeker u pravom smislu – sjeća se glumica.

–  Imali smo toliko divnih umjetnika koji nikada neće umrijeti. Oni traju kroz svoje uloge koji su obilježili jedno vrijeme. Neki su zaista prerano otišli i sa nostalgijom se sjećam svih naših druženja i saradnje. Što je veći glumac, to vam je lakše da i vi date svoj maksimum – ističe ona.

Ona smatra da žena treba dostojanstveno da stari bez estetskih intervencija.

– Ne vjerujem da ću ikada uraditi neku intervenciju. Možda poludim. Mislim da sve ovo što sam vidjela kod žena koje su u stalnoj potrazi da urade još nešto, poprave, iskreno nisam fascinirana ni sa jednom – rekla je Snežana.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO