Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Noćni vukovi u Banjaluci: Premijera filma “Ruski reaktor” vođe bajkera Aleksandra Zaldostanova Hirurga

Banjaluka
Autor:

Foto: Screenshot BN TV

Bajkeri motociklističkog kluba „Noćni vukovi“ stigli su u Banjaluku. Okupili su se ispred Narodnog pozorišta RS, a mjesto je pod obezbjeđenjem pripadnika MUP.

Moto klub “Noćni vukovi” organizovali su u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci premijeru filma njihovog vođe Aleksandra Zaldostanova Hirurga, piše BN.

Iz MUP su nam rekli da su Noćni vukovi na proputovanju, da će danas posjetiti crkvu Lazaricu u naselju Budžal/Lazarevo i da nakon toga idu na odmor, a za sutra imaju već dogovorene aktivnosti.

Po registracijama se može zaključiti da su u Banjaluci pripadnici ogranka ovog kluba iz balkanskih zemalja.

Bliski saradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, režirao je 35-minutni film “Ruski reaktor”, koji govori o periodu od Oktobarske revolucije do danas, a sačinjen je i od snimaka sa festivala motociklista.

Na premijeri u Banjaluci pojavilo se blizu 30 članova ovog moto kluba iz RS sa karakterističnim obiilježjima, ali i pojedini političari, ministri u Vladi RS.

Podsjetimo da su vlasti u BiH ranije saopštile da je vođi Noćnih vukova Aleksandru Zaldostanovu i Saši Saviću, vođi ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji, zabranjen ulaz u zemlju.

Milorad Dodik, predsjednik RS odlikovao je povodom 9.januara Zaldostanova ordenom časti sa zlatnim zracima, zbog afirmacije ljudskih prava, tolerancije, jačanja veza između Republike Srpske i Ruske Federacije.

Zaldastanov je od 2014. godine na crnoj listi SAD- zbog, kako se navodi, svojih veza i aktivnosti sa separatistima u Ukrajini.

“Noćne vukove” je osnovao 1989. godine, a danas je to najmasovniji moto-klub, koji broji više od 5.000 članova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO