Digitalna Srpska

Nova funkcija: Vocap planira da uvede prebacivanje glasa u poruke

Kao nastavak nemilosrdnog uvođenja novih funkcija, platforma za razmjenu poruka u vlasništvu Fejsbuka planira da otkrije mogućnost transkripcije glasa.

Nova funkcija: Vocap planira da uvede prebacivanje glasa u poruke
FOTO: RITCHIE B. TONGO/EPA

U osnovi, nova funkcija će omogućiti korisnicima da konvertuju audio sadržaj glasovnih poruka u čitljiv tekst. Nova funkcija je još uvijek u fazi razvoja i u početku je namjenjena iOS aplikaciji Vocap. Platforma za razmjenu poruka WhatsApp u poslednje vreme radi i uvodi mnogo novih funkcija. Prošle nedelje je otkriveno da je Vocap poboljšao svoje mogućnosti šifrovanja, omogućavajući da se vaše šifrovane poruke čuvaju na Gugl disku ili Ajklaudu. Takođe predstavlja i redizajnirane balone za ćaskanje.

Nova funkcija prepoznavanja govora će biti opciona

Sajt Vabetainfo, koji redovno izvještatava o novitetima koji su u vezi sa Vocapom, rekao je da će se transkripcija vršiti na uređaju ili lokalno, a glasovne poruke se neće slati na Vocap ili Fejsbuk server radi dobijanja transkripcije.

Ova funkcija će koristiti Eplovu tehnologiju “prepoznavanja govora”. Transkripcija teksta će se desiti u posebnom odjeljku pod nazivom “Transkript”, a korisnici će takođe moći lako da pređu na određenu vremensku oznaku u transkripciji, navodi se u izvještaju.

-Kada se poruka prvi put transkribuje, njena transkripcija se lokalno čuva u bazi podataka Vocap, pa neće biti potrebno ponovo da se transkribuje ukoliko želite da vidite tu transkripciju i kasnije – dodaje se, prenosi b.92.

Naznačeno je da će funkcija biti opciona, a korisnici će morati da daju jednokratnu dozvolu uređaju za aktiviranje funkcije.

Iako izvještaj kaže da se funkcija testira na iOS uređajima, verovatno je da će je Vocap proširiti i na Android uređaje kao i do sada.

Prihvati notifikacije