Banjaluka

NOVA MJERA GRADA "Tvoj socijalni radnik" registruje potrebe građana

Centar za socijalni rad pokreće novi program "Tvoj socijani radnik" što bi trebalo da obezbjedi prisustvo socijalnog radnika u svakoj mjesnoj zajednici, najavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

NOVA MJERA GRADA "Tvoj socijalni radnik" registruje potrebe građana
FOTO: VESNA POPOVIĆ/RAS SRBIJA

To bi trebalo da omogući da se prepoznaju socijane potrebe građana ravnomjerno u svim dijelovima Banjaluke od stambenih zgrada u urbanom dijelu, pa do seoskih mjesnih zajednica – rekao je Radojičić govoreći o mjerama koje grad planira da preduzme kako bi se pomoglo građanima u stanju socijane potrebe.

Napomenuo je da je već u saradnji sa Vodovodom planirano da se za socijane kategorije uvedu subvencije na potrošnju dijela vode.

– Pored toga uvedene su olakšice za sve kategorije stanovništva za priključivanje na vodovodnu mrežu – objasnio je on.

Direktor Centra za socijalni rad Irena Joldžić je rekla da ce osam radnika biti raspoređeno u svih 58 mjesnih zajednica.

– Htjeli smo da približimo socijane radnike građanima kako bi se oni lakše mogli obratiti ako oni ili neko iz njihove okoline ima problema. Pored toga biće dostupni i brojevi mobilnih telefona i fiksni na koji se građani mogu obratiti – rekla je ona.

Dodala je da ce svaki socijalni radnik pokrivati jedan dio grada i naglasila da će taj broj socijalnih radnika biti dovoljan da pokrije grad.