Digitalna Srpska

Nova verzija je pri kraju: Poznato kada korisnici mogu očekivati Vindovs 12

Sljedeća verzija Vindovs operativnog sistema je pri kraju i očekuje se da će uvesti Majkrosoft u novu eru AI računarstva.

Zgrada kompanije Majkrosoft
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

Prema nedavnom izveštaju kineskog finansijskog lista “Commercial Times”, Vindovs 12 će biti objavljen sljedećeg ljeta, tačnije, u junu 2024. godine. Ovaj rok, čini se, prognoziran je zbog izjava predsjednika kompanija “Quanta” i “Acer”.

Pojačano trošenje na generativnu AI (1,37 milijardi dolara u 2022.) primjetio je predsjednik “Quante”, Lin Baili, i dodao “kada stigne Vindovs 12, očekuje da će se računari sa vještačkom inteligencijom pojavljivati jedan za drugim”.

Džejson Čen, izvršni direktor kompanije “Acer”, misli slično, ali nije uvjeren da će računari sa vještačkom inteligencijom postati hit preko noći.

Pročitajte još

Umjesto toga, istakao je da će biti potrebno vrijeme da se ponašanje kupaca prilagodi onome što je u ponudi.

Datum lansiranja operativnog sistema Vindovs 12 sredinom 2024. godine je u skladu sa ranijim glasinama o ovoj temi.

Još u oktobru, Intelov finansijski direktor Dejv Cinsner pomenuo je “osvježeni Vindovs koji se očekuje sljedeće godine”. Takođe je rekao da ovaj proizvođač čipova vjeruje da će “osvježenje učiniti sljedeću godinu dobrom za poslovanje na strani klijenata”, prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije