Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nove mogućnosti za stomatologe iz RS: Uz bolju edukaciju i kvalitetnija usluga za pacijente

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Stomatolozi u Republici Srpskoj nagrađeni su za svoje dugogodišnje napore koje svi ulažemo u unapređenje stomatologije kao struke, ocjenjuje za Srpskainfo predsjednik Komore doktora stomatologije RS Saša Dabić povodom činjenice da je ova komora, nakog dugog zalaganja, nedavno primljena u članstvo Svjetske stomatološke organizacije FDI.

Istovremeno je članica ove organizacije postalo i Udruženje doktora stomatologije RS.

– Ovim članstvom smo dobili mogućnost povezivanja sa brojnim asocijacijama iz različitih zemalja svijeta, kao i pristup centru za kontinuiranu edukaciju FDI. Takođe, imamo mogućnost učešća i donošenja odluka u organizacionim strukturama FDI. Smatram da će sve ove pogodnosti omogućiti našim kolegama edukaciju na znatno višem nivou, a to znači da ćemo imati bolje i kvalitetnije stomatološke usluge za naše pacijente – ističe Dabić, dodajući da je stomatologija grana medicine koja veoma brzo napreduje.

Kako ističe, prijemom u Svjetsku stomatološku organizaciju predstavnici Republike Srpske su dobili i mogućnost kandidovanja svog predstavnika u Generalnoj skupštini, sa pravom glasa.

Foto: Komora doktora stomatologije RS/RAS Srbija

Svjetska stomatološka organizacija okuplja više od 200 nacionalnih dentalnih asocijacija i više od milion doktora stomatologije širom svijeta.

Komora doktora stomatologije RS nedavno je, na Svečanoj skupštini komore, dodijelila i svečana priznanja njenim članovima, koji su u prethodnom periodu dali najveći doprinos u razvoju stomatologije u RS, kao i najboljim diplomiranim studentima stomatologije na oba medicinska fakulteta u RS.

Predsjednik Komore dr Dabić odrekao se i svog godišnjeg honorara za rad u Komori, a novac je usmjeren najboljim diplomiranim studentima, te doktoru Zoranu Gvozdenu iz DZ Banjaluka, koji se hrabro bori sa teškom bolešću.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO