Hronika

Nove prijetnje novinarima Alternativne televizije: Hakeri otežali rad medijske kuće

Policijska uprava Banjaluka, juče je zaprimila dvije nove prijave od strane novinara Alternativne televizije, a koje se odnose na prijetnje novinarima i otežavanje rada ovoj medijskoj kući.

Nove prijetnje novinarima Alternativne televizije: Hakeri otežali rad medijske kuće
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Naime, nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka, prijavljeno je, da je nepoznata osoba putem elektonske pošte, poslala poruku i fotografiju na službene imejl adrese novinara Alternativne televizije, a koje su prijetećeg i uvredljivog sadržaja, koje su kod istih, kako su rekli, izazvali osjećaj ugoženosti.

– Takođe, istog dana, prijavljeno je, da je na službeni imejl Alternativne televizije stiglo oko 1.000 imejlova sa različitih imejl adresa, što je radnicima ove medijske kuće otežalo rad u smislu nedobijanja pravovremenih informacija – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Kompjuterska sabotaža“.

Policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela.

Podsjetimo, i prije par dana novinari ove medijske kuće su dobili prijetnje koje su poslane sa imejl adrese “Draškovi vojnici”.

Prihvati notifikacije