Biznis

NOVI BINGO U BANJALUCI PRUŽA VISOK KVALITET USLUGA Andrijana Bukvarević, direktorka Sektora ljudskih resursa o edukaciji 180 radnika

Najveći trgovački lanac u BiH Bingo otvara novi objekat u Banjaluci 30. septembra. Na površini od oko 10.000 kvadratnih metara nalazi se moderno opremljena trgovina, koja kupcima nudi jedinstveno iskustvo kupovine odjeće i obuće, tehnike, namještaja, ali i namirnica iz bogatog asortimana kategorija delikatesa, mesnice, svježeg voća i povrća, kao i ostalih kućnih potrepština.

NOVI BINGO U BANJALUCI PRUŽA VISOK KVALITET USLUGA Andrijana Bukvarević, direktorka Sektora ljudskih resursa o edukaciji 180 radnika
FOTO: BINGO

Za funkcionisanje ovog modernog formata trgovine, kao jednog  mjesta na kojem možete kupiti sve što vam treba, potreban je uigran i edukovan tim, koji je Bingov Sektor za ljudske resurse vrijedno gradio u proteklom periodu. Tim povodom, razgovarali smo sa Andrijanom Bukvarević, direktoricom Sektora ljudskih resursa, koja je za Srpskainfo govori o složenom procesu edukacije više od 180 radnika Binga u Banjaluci.

Radnu snagu novog Binga čini 180 ljudi. Vjerujemo da je proces selekcije i edukacije bio izazovan?

Izazov je za nas uvijek prilika. U ovom konkretnom slučaju, prilika za nova radna mjesta, ali i nove vještine i znanja sa kojima će naše kolege sigurno unaprijediti kvalitet svog života. Najvažnija investicija koju jedna kompanija može napraviti je investicija u ljude, u njihovu edukaciju i usavršavanje, ali i kreiranje ambijenta u kojem će svi pojedinačno moći razviti svoje potencijale. To je način na koji mi posmatramo svoj odnos prema više od 9.000 zaposlenih u Bingu, kojima će se sada pridružit nove kolege. Iza nas je zaista period intenzivne selekcije, ali i još intenzivnije edukacije zaposlenih, kako bi svojim znanjima i vještinama doprinijeli održavanju standarda kvaliteta usluge kakvu ovaj format trgovine zahtijeva. U periodu gradnje objekta smo zadržali svih 50 zaposlenih koji sada dočekuju novi, prošireni tim. Cijeli tim je prošao mjesec dana praktičnih i teorijskih obuka, kako bi 30. septembra, zajedno i potpuno spremni, dočekali otvaranje vrata novog Binga.

Sasvim je sigurno da je rad u maloprodaji izuzetno zahtjevan posao. Da li uslovi rada prate stepen te zahtjevnosti?

Naš rast i razvoj prate i unapređenja u uslovima u kojima rade naše kolege u maloprodaji. Ponosni smo na činjenicu da naši zaposleni u maloprodaji imaju iznadprosječne plate u sektoru maloprodaje u BiH. Uostalom to pokazuje i izvanredan odziv na oglase za posao i veliko interesovanje za rad u našem novom objektu. Takođe, uslovi rada ne odnose se samo na plate i podrazumijevaju dosta širi koncept, koji je sastavni dio naše sveobuhvatne poslovne  strategije. Kada pripadate porodici od 9.000 ljudi, koji blizu 30 godina grade najveći domaći, maloprodajni trgovački lanac, onda je sasvim sigurno da ste dio sistema iz kojeg možete puno naučiti. Taj proces učenja je dio velikog programa edukacija, u kojem posebno mjesto zauzima naš naš mentorski sistem, u okviru kojeg svaki novi zaposleni dobija svog mentora i prolazi kroz detaljan onboarding proces.

Rekli ste da je iza vas period intenzivnog procesa selekcije kadrova. Svjesni smo situacije u državi, kada je u pitanju tržište rada. Na koji način ste odgovorili tom izazovu?

Kolege iz struke će se složiti da je proces selekcije kadra u današnjem vremenu vrlo izazovan. Ipak, izuzetno smo zadovoljni odzivom kandidata koji smo imali na oglase, što govori o tome da se naša posvećenost ljudima interno, primijeti i eksterno. S ponosom možemo reći da smo uspjeli kreirati tim talentovanih i posvećenih kolega, od kojih 82 odsto čine žene. Kompanija Bingo je poslodavac jednakih mogućnosti i kao kompanija našim zaposlenim dajemo obećanje da kada radiš u Bingu, dio si velike porodice koja je posvećena jednom cilju, a to je svako od nas  individualnim naporom učestvuje u stvaranju okruženja dostojnog svakog pojedinca. Samo takvim način rada doprinosimo kvalitetnijem životu svih nas.

Prihvati notifikacije