Hronika

Novi detalji akcije „Mardelj“: Iz bijeljinskog zatvora IZUZETA DOKUMENTACIJA, uhapšena jedna osoba

Policija je u akciji "Mardelj", u kojoj su pretresene prostorije Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Bijeljina, uhapsila Lj.S. i izuzela obimnu dokumentaciju, potvrđeno je u bijeljinskom Okružnom tužilaštvu.

Novi detalji akcije „Mardelj“: Iz bijeljinskog zatvora IZUZETA DOKUMENTACIJA, uhapšena jedna osoba
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kako je rekla portparol ovog tužilaštva Dušica Radovanović Grubač, određeni broj osoba pozvan je u službene prostorije i nad njima se obavlja kriminalistička obrada, prenosi Glas Srpske.

Ranije je za Glas Srpske potvrđeno da je policija u tužilaštvo sprovela direktora KPZ u Bijeljini Milenka Gajića, komandira i policijskog službenika. Oni su saslušaani na neke okolnosti u vezi sa omogućavanjem pogodnosti pritvorenim licima i na druge uočene neregularnosti u KPZ.

Grubačeva je navela da  Okružno tužilaštvo od početka novembra prošle godine vodi istragu u vezi sa zloupotrebom i pogodovanjem pritvorenim licima koja se po rješenju sudova nalaze u pritvorskoj jedinici KPZ u Bijeljini.

Pročitajte još

– Ovlašćena službena lica Uprave kriminalističke policije MUP Srpske i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužioca preduzimaju sve mjere i radnje usmjerene na dokumentovanje predmetnih krivičnih djela i istraga u ovom predmetu nije još okončana- rekla  je Grubačeva.

Prema riječima portparola Tužilaštva, kontinuirano se nastavlja rad i postupanje u ovom predmetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije saopšteno da su u okviru akcije juče pretresene pritvorske i druge prostorije KPZ u Bijeljini i da su nakon završenog pretresa tri osobe sprovedene u prostorije Policijske uprave Bijeljina na dalju kriminalističku obradu.

Akcija „Mardelj“  usmjerena je  na rasvjetljavanje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćena u vezi sa omogućavanjem pritvorenim licima određenih pogodnosti, suprotno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija Srpske i Pravilniku o kućnom redu.

Akciju su izveli službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina i Žandarmerije MUP-a Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Petresi su rađeni po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu