Hronika

Sa muževima 5 godina PRALE PARE: Potvrđena optužnica protiv žena Velje Nevolje i Marka Mesara, predloženo oduzimanje imovine

Viši sud u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal na sjednici vijeća održanoj dana 09.11.2023. godine donio je riješenje kojim je potvrđena optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih zbog krivičnog djela pranje novca.

Sa muževima 5 godina PRALE PARE: Potvrđena optužnica protiv žena Velje Nevolje i Marka Mesara, predloženo oduzimanje imovine
FOTO: SCREENSHOT

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu, optužnicom okrivljenom Veljku Belivuku na teret je stavljeno obavljanje krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu, okrivljenom Marku Miljkoviću na teret je stavljeno obavljanje krivičnog djela pranje novca.

Takođe, na optužnici su i supruga Velje Nevolje Bojana Belivuk, supruga Marka Miljkovića Tanja Miljković, kao i Snežana Đorđević, Filip Ivanovski i Marija Milutinov njegova supruga.

Pročitajte još

Njima se na teret stavlja više krivičnih djela pranja novca za djela obavljena u periodu od 2015. do 2020. godine.

U optužnici je predloženo trajno oduzimanje imovine – više nepokretnosti na teritoriji Beograda i Pančeva, veći broj skupocjenih vozila i satova kao i gotovog novca koji su pronađeni i oduzeti od okrivljenih, a za koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da su predmet pranja novca.

Protiv navedenog riješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema riješenja, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije