Hronika

Uhapšeno 8 poreskih službenika: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom, nađene i policijske značke

U velikoj akciji policije uhapšeno je osam državnih službenika iz Poreske uprave u Zemunu i Voždovcu, a osumnjičeni su da su zloupotrebama oštetili budžet za više od 120 miliona dinara, odnosno za više od milion evra.

hapšenje privođenje lisice
FOTO: SHUTTERSTOCK

Prema najnovijim informacijama, ovo hapšenje je nastavak policijske akcije iz avgusta, kada je pala kriminalna grupa zbog pranja novca.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila desetak poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povrata PDV i pranja novca kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Među uhapšenima je i A.P, načelnik odjeljenja za poresku kontrolu u Zemunu.

Naime, kako se saznaje, hapšenje poreskih inspektora je nastavak akcije hapšenja koja se dogodila krajem avgusta ove godine, kada su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe koja je osumnjičena za pranje novca i krivična djela poreska prevara.

Pročitajte još

Podsjetimo, oni su trošili novac na najluksuznije automobile, skupocjene satove i garderobu, a Aleksandar O. koji se sumnjiči da je bio organizator uživao je u luksuznoj vili sa bazenom.

Tada su tokom pretresa nekoliko kuća i vikendica, pronađene čak i lažne policijske značke, kao i pasoši državljanki Kine.

– Prilikom pretresa više objekata, pronađeni su luksuzni autmobili, skupocjeni Roleks satovi, markirana odjeća i obuća, Luj Viton kofer. Procijenjena vrijednost samo garderobe, obuće, kofera je oko 70.000 evra – otkrio je tada sagovornik Kurira.

Luksuzna vila koju je koristio Aleksandar O, prema riječima sagovornika, ima zatvoreni bazen, teretanu, najsavremeniji video nadzor i opremljena je najskupljim namještajem.

Podsjetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbjednosno informativnom agencijom i poreskom policijom uhapsili su krajem avgusta ove godine, sedam osumnjičenih da su vršenjem različitih krivičnih djela oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije