Hronika

NOVI DETALJI UBISTVA U BIJELJINI Napadači imali tri pištolja, a u diskoteku došli da traže Markovića i Bošnjakovića (FOTO)

Nikola Kokanović nakon što je ubio policijskog inspektora Nenada Markovića u centru Bijeljine pokušao je ubiti i suspendovanog policajca Dalibora Bošnjakovića, ali mu je pištolj zakočio.

ubistvo Bijeljina inspektor
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Navodi se ovo u rješenju za određivanje pritvora Nikoli Kokanoviću, te Bijeljincima Deniju Saviću, njegovom bratu Bojanu Saviću i Dejanu Šariću, koje sumnjiče da su mu pokušali pomoći prilikom bijega.

Osumnjičene terete da su u noći između 1. i 2. oktobra oko 23.50 vozilom došli u klub „Džil“, u kojem su u tom momentu bili Nenad Marković i suspendovani policajac Dalibor Bošnjaković.

FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: INFOBIJELJINA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
ubistvo Bijeljina inspektor
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Svi zajedno su ušli u objekat pri čemu su Nikola Kokanović i Deni Savić krenuli u u pravcu toaleta, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića, dok su se Bojan Savić i Dejan Šarić smjestili za sto do ulaznih vrata.

Kokanović i Deni Savić su, dodaje se, uočili Markovića i Bošnjakovića, te im je jedan od njih dvojice rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu.

Kokanović je, dodaje se, bio svjestan i znao da ispaljivanjem hitaca može ubiti Markovića i Bošnjakovića, što je i htio.

Pročitajte još

– Nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred ugostiteljskog objekta, dok je za njim izlazio i Bošnjaković, a Bojan Savić i Dejan Šarić bili odmah iza njihovih leđa, Kokanović je iz neposredne blizine u Mrkovićev lijevi gornji dio tijela – prsa, iz pištolja marke ‘Crvena Zastava’, kalibra 7,65 mm, ispalio dva hica usljed kojih je Nenad pao na trotoar, a zatim okrenuo pištolj u pravcu Bošnjakoviću povlačeći nekoliko puta obarač, pri čemu je zatvarač bio u zadnjem položaju usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja – navodi se u rješenju Okružnog suda Bijeljina.

To je sve Deni Savić, kako se navodi, posmatrao, a onda krenuo u njegovom pravcu i zamahnuo desnom nogom kako bi  Bošnjakovića udario.

– U tom trenutku se Kokanović uputio prema podzemnoj garaži stambene zgrade gdje je trebao odbaciti pištolj i garderobu, dok su se preostala trojica iako svjesni da pomažu Kokanoviću da ne bude otkriven, što su i htjeli, uputili se prema hotelu”, navodi se u rješenju.

Ušli su, dodaje se, u sporednu ulicu, paralelnu sa ulicom i mjestom gdje se trebao pokupiti Kokanović.

– U neposrednoj blizini kontejnera za smeće od sebe su odbacili tri pištolja, a zatim se uputili prema ulici kako bi obezbijedili prevoz za dalji bijeg – rečeno je u sudu.

Oni su kontaktirali jednu osobu i tražili da ode da se raspita šta se desilo.

Dodaju se da su pomagači potom zaustavili automobil “seat” i Deni je sjeo na mjesto suvozača.“Putem telefona Deni je pozivao B.M., govoreći mu da je Kokanović ranio policajca ispred kluba, tražeći da to prenese njegovom ocu. Nakon toga su kontaktirali D.J. i tražili mu da ode da se raspita šta se desilo, pripremajući se za to vrijeme da preuzmu Kokanovića sa mjesta na kojem se krio”, navodi se u tužilačkom dokumentu.”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije