Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVI OBRT U ISTRAZI Perniću za masakr prijeti 40 godina robije, a Majin DNK NAĐEN NA OPUŠKU

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Više javno tužilaštvo u Negotinu podići će sutra optužnicu protiv Davora Pernića (35), iz sela Jabukovac, ali i Maje B. (25), iz susjednog Dupljana, zbog monstruoznog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mjestu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine, saznaju Novosti.

Iako je Maja B. posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između nje i Pernića, puštena da se brani sa slobode, u međuvremenu su se pojavili novi dokazi koji ovu Dupljanku povezuju sa mjestom zločina.

Informacije do kojih su došle Novosti, ukazuju da su, u nastavku istrage, nedaleko od mjesta zločina na salašu kod Jabukovca, pronađena dva opuška od cigareta, a na jednom od njih pronađen je DNK Maje B. Da li je i drugi opušak bacila ova žena, znaće se nakon dodatnih analiza

Petak, 14. februar, maltene je posljednji datum za podizanje optužnice protiv Pernića. Jer, već tri dana kasnije, ističe šest mjeseci otkako se Davor nalazi u istražnom zatvoru. Ako do tog datuma ne bi bila podignuta optužnica, po zakonu, on bi morao da bude pušten da se brani sa slobode.

Foto: Facebook/Screenshot

Protiv Pernića će biti podignuta optužnica zbog teškog ubistva, a protiv Maje B. zbog saučesništva u zločinu. Ako budu proglašeni krivima, ovom Jabukovačninu, ali i ženi iz Dupljana prijeti kazna i do 40 godina zatvora, zbog svireposti prilikom izvršenja monstruoznog zločina na salašu Kazimirovića.

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala vještačenje mobilnih telefona Pernića i Maje B, na kojima su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, ustanovljeno je da nema dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu. Sve se, međutim, promijenilo kada se među dokazima pojavio opušak na kom su izolovani tragovi DNK ove žene iz Dupljana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO