Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UBICA JE MOŽDA MEĐU NAMA” Izrešetao cijelu porodicu, pa se nakon zločina smijao mještanima

Hronika
Autor:

Foto: Instagram

Onog dana kada su na salašu u Jabukovcu nađene četiri žrtve masakra, 8. avgusta ove godine, osumnjičeni za zločin Davor Pernić (35) u selu poznanicima je rekao da “ubica može da bude i tu u centru i da to može da bude neko iz sela”.

Ovo je na saslušanju u Višem javnom tužilaštu u Negotinu, koje vodi postupak za četvorostruko ubistvo – Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice Kazimirović (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), ispričao svjedok Nenada Blendić iz Jabukovca, koji je, kako je sam naveo “u drugarskim odnosima sa Pernićem”. U ovom postupku uhapšena je i Maja Bađikić (25), takođe iz Jabukovca, koju tužilaštvo tereti za saučesništvo.

– Na dan kada je otkriveno ubistvo, ja sam se sa Davorom našao u centru sela i on se normalno ponašao. I čak mu je bilo smješno, pa je rekao da ubica može da bude i tu u centru, da to može da bude neko iz sela – naveo je svjedok Blendić prošle sedmice.

Osumnjičeni Pernić dan nakon masakra selom je prolazio kao da se ništa nije dogodilo. Komšijama je lakonski odgovarao da je ubica, možda, neko od njih.

Foto: Instagram

Ovaj svjedok je rekao i da mu je Pernić ispričao da je u vezi sa Majom Bađikić, kao i da mu je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo priznao i da je ranio jednog mladića iz susjednog sela. Naime, prema iskazu svjedoka, Pernić ga je jednom pitao da ostavi kola u njegovom dvorištu jer “mora da prati jedno lice koje prijeti Maji, a radi se o nekom Darku iz Malajnice”.

– Nakon ovog događaja Davor mi je ispričao da je stvarno taj Darko došao kod Maje, da je on nakon toga lupao na vrata i ušao u kuću, i da ga je Maja prepoznala i otvorila vrata i da je on tom prilikom ranio hicem iz puške tog Darka – ispričao je svjedok.

I svjedoku Novici Petrikiću priznao je da je “Darka iz Malajnice vazdušnom puškom ranio u nogu”, jer je “Maja imala probleme sa njim, a on je otišao kod nje i našao ga”.

Oba svjedoka, kao i Neša Barbucić, koji je takođe saslušan, navela su da im je bilo poznato to da je Pernić bio ljubitelj oružja, te da je nosio maskirnu uniformu. Na društvenim mrežama bio je član grupe u kojoj su ljudi opsjednuti oružjem. Blendić je naveo da su znali da posjeduje jednu veliku crnu pušku, koju je video kada je Pernić išao u posjetu Maji Bađikić, a svi u selu su pričali da je imao i vazdušnu pušku.

Svjedok Neša Barbucić je naveo i da je Pernić išao na gađanje na salaš, prije ubistva u porodici Kazimirović, te da je imao crnu vazdušnu pušku sa optičkim nišanom.

Foto: Facebook/Screenshot

Svi svjedoci su kazali da im je Davor Pernić pričao da je u vezi sa Majom Bađikić, ali interesantno je da nijedan od njih nije naveo da su njih dvoje viđali zajedno. Međutim, Davorova kola nekoliko puta su primjetili blizu njene kuće. Svjedok Barbucić je rekao da mu je Davor, prije ubistva na salašu Kazimirovića, rekao da je Maja bolesna i da ima tumor. Sličan je bio i iskaz svjedoka Petrikića, kome je Davor ispričao da mu je “Maja predlagala da raskinu zbog te njene bolesti, ali da on nije želio da raskinu, već je rekao da hoće da joj pomogne”. Osumnjičeni za zločin Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta, priznao je ubistvo i naveo da je na salaš u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, došao naoružan “škorpionom” i malokalibarskom puškom. Ispričao je da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Policiji je pokazao i gdje je sakrio ostale puške.

Vraćeni u pritvor

Poslije neuropsihijatrjiskog vještačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, osumnjičeni Pernić i Maja Bađukić, vraćeni su u pritvor u Negotinu. Pernić je na vještačenju bio duže od dva mjeseca. Kako saznajemo, nalazi vještaka još nisu dostavljeni tužilaštvu i braniocima.

Motiv masakra navodno bogatstvo

– Po selu sam čuo da je Raja Kazimirović bogat. Znao sam ga lično, jer sam žnjeo kod njega. Na salaš nisam odlazio jer je dolazio na njivu prije nego što završim, odnosno stalno je bio prisutan i tu mi je odmah isplaćivao naknadu za moj rad – ispričao je svjedok Neša Barbucić o svom odnosu sa jednom od žrtava, Rajom Kazimirovićem.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO