Politika

NOVO PISMO Dodik i od Gutereša tražio da Alkalaj ne govori na sjednici Savjeta bezbjednosti UN (FOTO)

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je još jedno pismo u Njujork, ovaj put generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, Antoniju Guterešu.

NOVO PISMO Dodik i od Gutereša tražio da Alkalaj ne govori na sjednici Savjeta bezbjednosti UN (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dodik moli generalnog sekretara da ne pozove ambasadora BiH pri UN Svena Alkajala da se obrati na večerašnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN.

 -U svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ovim putem vas obavještavam da je ovlaštenje stalnog predstavnika Bosne i Hercegovine pri UN podložno određenom ograničenju, predviđenom unutrašnjim zakonom Bosne i Hercegovine u pogledu nadležnosti svog stalnog predstavnika pri UN – naveo je Dodik.

Pročitajte još

Poručio je da specifična ograničenja sprečavaju trenutnog ambasadora i stalnog predstavnik BiH pri UN u Njujorku, Svena Alkalaj, da u ime Bosne i Hercegovine govori na sastanku Savjeta bezbjednosti UN pod nazivom „Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove”.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

-U nadi da ćete ozbiljno shvatiti nezavidnu situaciju koja je uzrok ovog pisma, koristim priliku da ponovim, Vaša Ekselencijo, uvjeravanja u moje duboko poštovanje – zaključio je Dodik.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsedništva BiH uputio je pismo i Ministartsvu spoljnih poslova BiH u kome ih obavještava da Predsjedništvo nije postiglo saglasnost o izlaganju Alkalaja na sjednici SB UN.

Dodik je danas pisao i predsjedavajućem Savjeta bezbjednosti UN u kome ga takođe obavještava da se Akalaju ne dozvoli da govori na sjednici, povodom današnje presude generalu Ratku Mladiću. Dodik je za RTRS izjavio da će srpski narod i Republiku Srpsku u Njujorku večeras predstavljati „Aleksandar Vučić, a ne Sven Alkalaj“.

Prihvati notifikacije