Hronika

Novo ročište tek u oktobru: Sud tražio PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE za dječaka ubicu i roditelje ubijene djece

U beogradskom Višem sudu danas je trebalo saslušanjem tužene Miljane Kecmanović da se nastavi parnični postupak protiv roditelja dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet učenika i čuvara te škole.

Novo ročište tek u oktobru: Sud tražio PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE za dječaka ubicu i roditelje ubijene djece
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Međutim, Miljana Kecmanović nije se pojavila u sudu, a njena advokatica je poručila da ona ne želi da svjedoči.

Naredno ročište zakazano je za 24. i 25. oktobar ove godine, kada je i predviđeno da se nastavi dokazni postupak kada će i biti izvedeni dokazi neuropsihijatrijskog vještačenja oštećenih, odnosno članova porodica ubijenih, kao i maloljetnog dječaka ubice.

Kako je Blic pisao, na današnje suđenje pored Miljane Kecmanović pozvani su i svjedoci tadašnji pedagog i psiholog, kao i učiteljica dječaka.

Na samom početku ročišta sudiji se obratila advokatica majke dječaka ubice kojoj je ovo bio 3. put da ne dođe na suđenje.

Pročitajte još

Advokatica je navela da povlači prijedlog za saslušanje Miljane Kecmanović, te i da ona neće svjedočiti u postupku koji se vodi protiv nje, jer nije u stanju poslije krivičnog postupka.

Sudija je taj prijedlog usvojio.

Ovu tužbu podnijelo je 27 članova porodice ubijenih protiv dječaka, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr desio.

Branilac Kecmanovića je tokom drugog parničnog postupka, pošto ih sa ovim ima ukupno pet, rekla da majka dječaka neće iznositi odbranu u parničnim postupcima.

Više postupaka za pucnjavu u školi

Pored parničnih postoji i krivičan postupak, koji je zatvoren za javnost, a u kojem su i otac i majka negirali krivicu.

Dječak ubica koji u vrijeme izvršenja ovog zločina u OŠ “Vladislav Ribnikar” nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu