Društvo

NOŽ U AVIONU Ko je napravio propust u lancu odgovornosti, ONI nisu upoznati s NEMILIM DOGAĐAJEM

Menadžment Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) nije upoznat s nemilim događajem koji se 7. oktobra ove godine odigrao u avionu koji je bio spreman za let ka švedskom gradu Vakso.

NOŽ U AVIONU Ko je napravio propust u lancu odgovornosti, ONI nisu upoznati s NEMILIM DOGAĐAJEM
Foto: Klix/RAS Srbija

Muškarac čiji identitet nije saopšten, kako saznaje Avaz, unio je u avion nož dužine 20 centimetara i njim počeo guliti jabuku.

Drugi putnici u strahu od mogućeg težeg incidenta sve to su prijavili komandiru Terenske kancelarije za bezbjednost aerodroma Granične policije BiH.

Pročitajte još

Procedure su jasne. Imamo prtljag koji ide u odvojene prtljažnike i lični prtljag koji putnik unosi sa sobom u avion. Zabranjeno je unošenje oštrih predmeta i tekućina iznad 100 mililitara. Putnici prolaze kroz detektore, odnosno obavljaju se rendgenski pregledi, i ne znam je li tu napravljen neki propust, jer taj posao nije u našim ingerencijama – rekao je za Enver Jukanović, izvršni direktor MAT.

Po službenoj dužnosti Granična policija BiH je o nemilom događaju obavijestila Ministarstvo bezbjednosti, a navodno postoje i snimci na kojima se kod muškarca vidi nož u torbi. Sve to će biti predmet daljnje istrage koja se provodi kako bi se ustanovilo ko je napravio propust u lancu odgovornosti.

(Avaz)