Hronika

NOŽEM IZBOLA SUPRUGA Bišćanka osumnjičena za ubistvo

Šezdesetdvogodišnjakinja iz Bihaća uhapšena je zbog sumnje da ubila 71-godišnjeg supruga.

NOŽEM IZBOLA SUPRUGA Bišćanka osumnjičena za ubistvo
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Sve se dogodilo u noćnim satima u nedjelju u porodičnoj kući supružnika koja se nalazi u naselju Midžića Mahala, a ubistvo je počinjeno nožem, piše Avaz.

Izlaskom na lice mjesta patrola policije je u porodičnoj kući zatekla tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi nanesenim nožem.

Policijska stanica Bihać u nedjelju u 21.40 sati je zaprimila prijavu od žene zbog nasilja u porodici. Osoba je tvrdila da ju je suprug napao i konstatovane su joj lakše tjelesne povrede. Ona je policajce sačekala van kuće.

Kada je patrola stigla na lice mjesta, zatekla je tijelo muškarca.

Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije su zatekli tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi nanesenim nožem. Formirana je uviđajna ekipa i na lice mjesta izašao je dežurni tužilac, čija konstatacija je bila da se radi o krivičnom djelu ubistvo te je uhapšena 62-godišnjakinja koja je prije toga prijavila nasilje u porodici. U toku su istražne radnje za prikupljanje dodatnih dokaza – rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP  USK.

Žena je negirala da je počinila zločin te izjavila kako je poslije svađe sa suprugom napustila kuću, a kada se vratila, zatekla supruga mrtvog.

Nakon obdukcije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, konstatovano je da se radi o nasilnoj smrti.

Navodno su supružnici odranije imali probleme u braku.