Društvo

(VIDEO) NUDE SVOJ STAN BESPLATNO Sestre iz Paraćina žele da pomognu porodicama koje su ostale bez doma u stravičnoj eksploziji

Sestre velikog srca, Tatjana i Katarina Đokić iz Paraćina ponudile su svoj zajednički stan na korišćenje stanarima zgrade u Ulici majora Gavrilovića gde se dogodila stravična eksplozija. I to potpuno besplatno!

Požar u Paraćinu
FOTO: NIKOLA RADENKOVIĆ /FACEBOOK/ SCREENSHOT

S obzirom na to da su brojni stanovi u zgradi gdje se dogodila eksplozija pretrpjeli oštećenja, Opština Paraćin smjestila je stanare u hotele.

Ipak, Paraćinka Tatjana Đokić odlučila se na human potez i putem društvenih mreža ponudila svoj stan na korišćenje nekom od ugroženih stanara besplatno.

– Ukoliko je nekom od stanara zgrade u kojoj se dogodila eksplozija potreban smještaj, garsonjera stoji na raspolaganju do 1. marta besplatno (uz dogovor i potrebu i duže). Stan je mali, ali za porodicu sa malom djecom je dobar za privremeni smještaj – objavila je Tatjana na Fejsbuku.

Njena sestra Katarina kaže za Blic da je ideja bila Tatjanina, ali da je ona odmah prihvatila njen prijedlog.

– Tatjana ne živi u Srbiji, poslala mi je poruku sa pitanjem šta mislim o tome i ja sam odmah pristala. Tako smo odgajane, da volimo da pomažemo ljudima. I hvala našim roditeljima što su nas tako vaspitali. Nas dvije takvu stvar, kao što je ova sa stanom smatramo normalnom. Svako ko je u mogućnosti bi to trebalo da uradi – kaže Katarina za Blic.

Dodaje da im se dosad nijedna porodica nije javila, ali da bi rado, bez ikakve provjere, prepustile stan na korišćenje svojim sugrađanima.

Pročitajte još

U pitanju je garsonjera, ali je vrlo funkcionalna i u njoj niko ne živi. Neka se ljudi slobodno jave – poručuje naša sagovornica.

“Svaka čast”, “Još ima dobrih ljudi”, “Rijetko je takvih ljudi”, samo su neki od komentara na Tatjanin oglas na društvenoj mreži.

Podsjetimo, u eksploziji koja se dogodila prije dva dana u Paraćinu, poginula je Ana S, stara 37 godina.

Opštinski Štab za vanredne situacije donio je tada zaključak o proglašenju vanredne situacije na dijelu teritorije opštine Paraćin – u MZ Centar 2.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu