Društvo

O OVOM MISTERIOZNOM MLADIĆU SVI PRIČAJU Na liturgiji u Hramu Svetog Save jedna osoba privukla posebnu pažnju

Veliki broj građana i sveštenstva danas je u Hramu Svetog Save gdje će biti sahranjen patrijarh Irinej. Posebnu pažnju privukao je lik mladića koji je takođe dio sveštenih lica koji se danas nalaze u Hramu.

O OVOM MISTERIOZNOM MLADIĆU SVI PRIČAJU Na liturgiji u Hramu Svetog Save jedna osoba privukla posebnu pažnju
FOTO: SCREENSHOT

O ovom misterioznom mladiću svi pričaju, usijale su se i društvene mreže, a kako saznajemo riječ je o đakonu mitropolita Ilariona Alfejeva koji je i predsjednik Odsjeka spoljnih crkvenih veza Ruske pravoslavne crkve.

Patrijarh je preminuo u petak u 90 godini. Vijest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom, koju je poglavar SPC izgubio nakon što mu se drastično pogoršalo zdravstveno stanje.

Pročitajte još

Liturgija u Hramu Svetog Save je počela u devet časova, među prisutnima je skoro kompletan državni vrh, ali i mnogobrojni ambasadori, kao i političari iz regiona.

Na sahrani patrijarha Irineja govoriće mitropolit Hrizostom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i otac Petar Lukić, starješina beogradske Saborne crkve, piše Blic.