Banjaluka

OAZA ZA REKREATIVCE Građani dobili nove sadržaje, od staze za trčanje do terena za basket (FOTO)

Stanari u naselju Sime Matavulja dobili su nove sportsko-rekreativne sadržaje, u okviru plana kojim se nastoji u svakom gradskom naselju napraviti što više prostora za rekreativne aktivnosti.

OAZA ZA REKREATIVCE Građani dobili nove sadržaje, od staze za trčanje do terena za basket (FOTO)
FOTO: GRAD BANJALUKA

Na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, uz ove nove sadržaje za sport i rekreaciju, sagrađena su i dva parka za pse sa prvom samouslužnom praonicom za pse.

– Dobili smo jedan kompleks sa više novih prostora i sadržaja i ovo je sada jedan lijep sadržaj za gradsko naselje. Ujedno, može nam ubuduće biti obrazac za uređenje drugih gradskih naselja gdje ima dovoljno prostora – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Naselje Sime Matavulja: Brojni novi sportsko-rekreativni sadržaji, dva parka za pse i prva samouslužna praonica za pse.Detaljnije čitajte ovdje: https://bit.ly/35pyfJ3#banjaluka #banjalukasegradi

Posted by Grad Banja Luka on Friday, October 23, 2020

Uz ranije sagrađene i sada obnovljene terene za fudbal i odbojku, te teretanu na otvorenom, na ovoj lokaciji su izgrađeni novi tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, te pješačke staze, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje kao i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

Cijeli prostor u naselju dodatno je ozelenjen odnosno zasađene su nove sadnice smrče, platana i jorgovana.